ATP
Ο Anderson απέκλεισε τον Medvedev

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 - 19:55

Εκτός Βιέννης έμεινε ο Daniil Medvedev, ο οποίος ηττήθηκε στα δυο σετ από τον Kevin Anderson, που προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό μετά από σχεδόν δυο χρόνια.

Σε 1,5 ώρα αγώνα, ο Anderson επικράτησε του Medvedev με 6-4, 7-6 (5) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Erste Bank Open στη Βιέννη.

Ταυτόχρονα, ο Anderson προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό μετά από την 1η εβδομάδα του 2019, όταν κατέκτησε τον τίτλο στο Pune της Ινδίας. Είχε δυο δύσκολες σεζόν ο 34χρονος Νοτιαφρικανός, ο οποίος έχει πέσει στο Νο.111 της παγκόσμιας κατάταξης, αυτή την εβδομάδα ωστόσο έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο Anderson πέτυχε 9 άσους και κέρδισε τους 34 από τους 41 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Το μοναδικό break που υπήρξε και για τους δυο παίκτες, έγινε από τον Νοτιαφρικανό στο 1ο game. Προηγήθηκε με 2-0 και έσβησε ένα break point στο 4ο game, για να φτάσει στο 3-1.

Έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά με break point, για να φτάσει με ασφάλεια στο 6-4 στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ ήταν και πάλι που παίκτης που πίεζε περισσότερο, καθώς είχε τα μόνα break points, 4 στον αριθμό, ένα στο 1ο game και 3 στο 3ο game, στο οποίο προηγήθηκε με 1-1, 15-40. Ο Medvedev άντεξε και το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, όπου τελικά ο 34χρονος ολοκλήρωσε το έργο του "σφραγίζοντας" τη νίκη στο 3ο του match point.

Στον πρώτο του φετινό ημιτελικό, ο Anderson θα έχει σε κάθε περίπτωση πολύ δύσκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει είτε το Νο.2 του ταμπλό, Dominic Thiem, είτε τον φορμαρισμένο και Νο.5 του ταμπλό, Andrey Rublev.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots