ATP
Συνεχίζει στο Παρίσι ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev ©Philippe Montigny/FFT
tennisnews team Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 - 15:17

Γνωστό έγινε το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών του Paris Masters, καθώς ο Daniil Medvedev κέρδισε με ανατροπή τον Alex De Minaur και επιβεβαίωσε το ραντεβού του με τον Diego Schwartzman.

O Medvedev χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, για να επικρατήσει του De Minaur με 5-7, 6-2, 6-2 και να πάρει την πρόκρισή για τα προημιτελικά του Paris Masters.

O 24χρονος Ρώσος τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό και στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, τελείωσε το παιχνίδι με 13 άσους και μπορεί να υπέστη 2 φορές break στο εναρκτήριο σετ, αλλά στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point.

Πιο αναλυτικά, ο Medvedev "σπατάλησε" ένα προβάδισμα με 2-0 στο 1ο σετ και πρώτα ισοφαρίστηκε σε 3-3, για να χάσει ακόμα ένα service game του στο πολύ κρισιμότερο 12ο game και να μείνει πίσω με 5-7.

Ο Ρώσος άνοιξε με break και το 2ο σετ, αλλά τα πράγματα ήταν διαφορετικά αυτή τη φορά. Με νέο break στο 5ο game έφτασε στο 4-1 και πολύ γρήγορα έκλεισε το σετ με 6-2, χωρίς να κινδυνέψει από τη γραμμή του σερβίς.

Ανάλογη ήταν και η εξέλιξη του 3ου σετ, με τον De Minaur να κρατάει δύσκολα και με σβησμένο break point το σερβίς του στο 1ο game και έκτοτε να ακολουθούν 5 κερδισμένα games στη σειρά από τον Medvedev, που "ξέφυγε" με 5-1 και ολοκλήρωσε κι αυτό το σετ στα 8 games, για να πανηγυρίσει τη νίκη 1 ώρα και 51 λεπτά μετά από την έναρξη του ματς.

Ο Medvedev έπαιξε για 1η φορά σε 3ο γύρο στο Bercy σήμερα και κατάφερε να πάρει και την πρώτη του πρόκριση για τα προημιτελικά του παρισινού Masters. Θα είναι ο 6ος προημιτελικός του σε μια Masters διοργάνωση (4-1 νίκες στους 5 προηγούμενους).

Θα αντιμετωπίσει τον Diego Schwartzman, που νωρίτερα απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Alejandro Davidovich Fokina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots