ATP
Στον τελικό του Παρισιού ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Pauline Ballet / FFT
tennisnews team Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 - 16:47

O Daniil Medvedev, ο οποίος θα είναι στο Νο.4 του κόσμου από τη Δευτέρα, κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό του Paris Masters τον Milos Raonic με 2-0 σετ και έγινε ο πρώτος παίκτης που προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Medvedev ήταν πολύ καλός και σήμερα στην Accor Arena για να κερδίσει τον Raonic με 6-4, 7-6 (4) και να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον αυριανό τελικό του Rolex Paris Masters.

Θα είναι ο 1ος τελικός στο 2020 και ο 4ος τελικός σε Masters 1000 διοργάνωση για τον 24χρονο Ρώσο, που από χθες έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης και την ισοφάριση του career high του. Είχε παίξει ακόμα στον τελικό του Rogers Cup το 2019, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το Cincinnati Masters και το Shanghai Masters.

Στον πρώτο ημιτελικό του παρισινού Masters, o Medvedev έφτασε τους 31 winners και έκανε μόλις 12 αβίαστα λάθη. Και ο Raonic έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με 31 winners και 24 αβίαστα λάθη, όχι αρκετά καλό όμως για να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του Ρώσου.

Ο Medvedev ήταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα άψογος. Στο 1ο σετ έκανε το break για το 3-2 στο 5ο game και δεν απειλήθηκε με break point, για να το κλείσει στο 10ο game.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για τον Ρώσο, που έσβησε 3 break points, τα πρώτα του Raonic, στο 8ο game, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Αργότερα έκανε το break για το 6-5, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει την πρόκριση στο σερβίς του και ο Raonic έστειλε το σετ στο tie-break.

Εκεί ωστόσο ο Medvedev "τελείωσε τη δουλειά", καθώς προηγήθηκε με 4-0 και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Καναδό αντίπαλό του, για να πάρει τελικά το tie-break με 7-4 στο πρώτο του match point και να βάλει τέλος στο παιχνίδι σε 1 ώρα και 37 λεπτά.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Medvedev, σε ισάριθμες αναμετρήσεις του με τον Raonic.

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Rafael Nadal και Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots