ATP
Paris Masters: Η ώρα του τελικού

 
Alexander Zverev & Daniil Medvedev
Alexander Zverev & Daniil Medvedev FFT / Rolex Paris Masters
tennisnews team Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 - 12:05

Ο Alexander Zverev θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev για 2η φορά σε έναν τελικό Masters, στο Παρίσι. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον τελικό του Rolex Paris Masters.

Ο τελικός του τελευταίου Masters 1000 της χρονιάς, θα αρχίσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Θα είναι η 7η συνάντηση των δυο παικτών, με τον Zverev να κυριαρχεί στο rivalry, έχοντας 5 νίκες στις προηγούμενες 6 (5-1). Ο Medvedev ωστόσο έχει κερδίσει τον μοναδικό τελικό που έχουν παίξει οι δυο τους στο παρελθόν, που ήταν σε μια άλλη Masters διοργάνωσης, το 2019 στη Σαγκάη.

Ο Zverev, o οποίος απέκλεισε τον Rafael Nadal χθες, θα αγωνιστεί σε τελικό Masters διοργάνωσης για 7η φορά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του, μετά από τη Ρώμη (2017), το Μόντρεαλ (2017) και τη Μαδρίτη (2018).

Φέτος θα είναι ο 1ος τελικός του σε Masters διοργάνωση, ωστόσο τους τελευταίους μήνες, τους οποίους συνεργάζεται με τον David Ferrer, έχει αγωνιστεί ακόμα στον τελικό του US Open και έχει κατακτήσει τα δυο τουρνουά που έγιναν back-to-back στην Κολωνία τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά θα είναι ο 22ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του (13-8).

Ο Medvedev θα αγωνιστεί για 1η φορά σε τελικό στη φετινή σεζόν και συνολικά για 14η, διεκδικώντας τον 8ο τίτλο του (7-6). Σε Masters διοργάνωση θα είναι για 4η φορά σε τελικό, μετά από το Rogers Cup του 2019 (φιναλίστ), το Cincinnati Masters του 2019 (πρωταθλητής) και το Shanghai Masters του 2019 (πρωταθλητής).

"Προφανώς είμαστε οι δυο καλύτεροι παίκτες αυτού του τουρνουά και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Πιστεύω πως και για τον Daniil ισχύει το ίδιο. Και οι δυο θα τα δώσουμε όλα αύριο (σ.σ. σήμερα) και θα δούμε ποιος θα καταφέρει να φτάσει στη νίκη", δήλωσε ο Zverev.

"Η εμπειρία είναι σημαντικός παράγοντας. Στον πρώτο μου τελικό σε Masters είχα ηττηθεί εύκολα από τον Rafa, αλλά μετά κέρδισα τους δυο επόμενους. Όταν μπαίνεις για 1η φορά σε έναν μεγάλο τελικό τρέμουν τα χέρια σου, γιατί σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι και η τελευταία σου φορά. Κάθε φορά γίνεται και πιο εύκολο και ελπίζω πως η εμπειρία μου θα με βοηθήσει σ' αυτόν τον τελικό", είπε με τη σειρά του ο Medvedev.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Court Central:
16:00 Alexander Zverev v. Daniil Medvedev COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots