ATP
Κυρίαρχος στο Bercy o Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev FFT / Rolex Paris Masters
tennisnews team Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 - 18:20

O Daniil Medvedev είναι ο νέος πρωταθλητής στο Bercy του Παρισιού, επικρατώντας με 2-1 σετ και ανατροπή του Alexander Zverev σε έναν συναρπαστικό τελικό για το Rolex Paris Masters.

Στον πρώτο του τελικό για φέτος, ο Medvedev έπαιξε καταπληκτικό τένις και επιβλήθηκε του Zverev με 5-7, 6-4, 6-1, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Paris Masters.

Ήταν ο 3ος συνεχόμενος τελικός σε Masters 1000 διοργάνωση που κερδίζει ο 24χρονος Ρώσος, μετά από τις νίκες του στον τελικό του Σινσινάτι και της Σαγκάης (επίσης επί του Zverev), προς το τέλος του 2019. Έχει πλέον 3 Masters 1000 στη συλλογή του και 8 τίτλους συνολικά στην καριέρα του (8-6 σε τελικούς).

Έγινε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι στον τελικό, με τους δυο φιναλίστ να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Medvedev ωστόσο ξεχώρισε σήμερα και τελείωσε το ματς με 35 winners και 25 αβίαστα λάθη. Στους 21 winners σταμάτησε ο Zverev, ο οποίος υπέπεσε και σε 31 αβίαστα λάθη, ρίχνοντας το επίπεδό του από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα.

O Zverev ήταν λίγο καλύτερος στο 1ο σετ και δίκαια κατάφερε και να το κερδίσει στο 12ο game, όταν προηγήθηκε με 5-6, 0-40 και δημιούργησε τα πρώτα break points στον τελικό, αξιοποιώντας την 3η του ευκαιρία.

O Medvedev ανέβασε κι άλλο το επίπεδό του και έγινε πολύ πιο απειλητικός στο 2ο σετ. "Προειδοποίησε" γι' αυτό που θα ερχόταν από το 3ο game, όταν ο Zverev κατάφερε να σβήσει 4 break points και να μείνει όρθιος, κάνοντας το 2-1. Προηγήθηκε μέχρι και με 4-3 ο Γερμανός, ο Medvedev ωστόσο πήρε τελικά το πολυπόθητο break στο 9ο game και με love service game έκλεισε το 2ο σετ στα 10 games.

Ένα πολύ διαφορετικό 3ο σετ ακολούθησε, με τον Zverev να δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει άλλο το επίπεδο του Ρώσου και να χάνει γρήγορα την επαφή με το σκορ, αφού ο Medvedev έκανε απανωτά break και προηγήθηκε με 4-0. Με νέο break, το 3ο του στο 3ο σετ, ο Ρώσος "σφράγισε" την ανατροπή και τη μεγάλη νίκη του στο 7ο game, έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά αγώνα.

Για 2η φορά σε 7 αναμετρήσεις κέρδισε τον Zverev o Medvedev (2-5), ο οποίος θα ανεβεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης από αύριο, ισοφαρίζοντας το προσωπικό του career high. Ο Zverev θα κερδίσει επίσης μια θέση και θα ανεβεί στο Νο.6.

Είναι πιθανό οι δυο τους να ανανεώσουν το ραντεβού τους σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα, καθώς θα βρεθούν και οι δυο στο Λονδίνο, για το ATP Finals (15-22 Νοεμβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots