ATP
Συνάντηση γιγάντων: Η κουβέντα του Djokovic με τον Sampras (vid)

 
Novak Djokovic & Pete Sampras
Novak Djokovic & Pete Sampras YouTube / ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 - 19:27

Ο Novak Djokovic είχε μια πολύ ωραία κουβέντα με το ίνδαλμά του, Pete Sampras, με τον οποίο πλέον μοιράζεται το ρεκόρ με τα 6 Year-end No.1, αλλά και των 5 τίτλων στο ATP Finals. Οι δυο τους μίλησαν για το Νο.1, θυμήθηκαν στιγμές από τις καριέρες τους, ενώ "αντάλλαξαν" τα αγαπημένα τους χτυπήματα!

Τη συζήτηση συντόνισε ένας ακόμα πρωταθλητής του παρελθόντος, ο Tim Henman, ο οποίος είχε το ρόλο παρουσιαστή στην ειδική εκπομπή "Champions Chat" της ΑΤΡ, με αφορμή τα 50 χρόνια του ATP Finals - ένα τουρνουά που οι Sampras και Djokovic έχουν κερδίσει από 5 φορές, μόλις μια λιγότερη από τον πολυνίκη του θεσμού, Roger Federer.

Ένα ακόμα πολύ σπουδαίο ρεκόρ που μοιράζονται Sampras και Djokovic, χωρίς να το έχει πετύχει κανείς άλλος, είναι αυτό των 6 διαφορετικών σεζόν που τερμάτισαν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Σύμφωνα με τον Αμερικανό, το δυσκολότερο πράγμα που πέτυχε ποτέ.

"Είναι πολύ δύσκολο να μένεις στο Νο.1 και αυτό ο Novak το ξέρει καλά. Κέρδισα πολλά major και κατάφερα μερικά σπουδαία πράγματα, αλλά το να είμαι για 6 χρόνια στο Νο.1 πιστεύω πως ήταν το σημαντικότερό μου επίτευγμα."

Όπως έχει δηλώσει σε αρκετές συνεντεύξεις του, ο Djokovic θαύμαζε πολύ τον "Pistol Pete" όταν ήταν μικρός: "Το έχω πει πολλές φορές, παρακολουθούσα τον Pete, ήταν το είδωλό μου στο τένις. Δεν μπορώ να πω ότι τον αντέγραφα κιόλας, επειδή το παιχνίδι μου είναι πολύ διαφορετικό, αλλά μου άρεσε το πως διαχειριζόταν την πίεση, πως έπαιζε το καλύτερό του υπό πίεση, πάντα έβρισκε πρώτα σερβίς όταν τα χρειαζόταν περισσότερο."

Από τα 5 τρόπαια με όλες τις νίκες του στο ATP Finals, δεν είναι και τόσο εύκολο να ξεχωρίσεις μόνο μια στιγμή, ο Djokovic ωστόσο απάντησε άμεσα όταν του έγινε η σχετική ερώτηση, γυρνώντας μας στον τελικό του 2012, όταν κέρδισε με ένα εντυπωσιακό passing shot τον Roger Federer με 7-6, 7-5.

"Η νίκη μου με τον Roger σε δυο πολύ κλειστά σετ το 2012. Με εκείνο το backhand down-the-line passing shot στο match point. Ήταν σίγουρα ένα από τα καλύτερα χτυπήματα που έχω βγάλει σε τέτοια περίσταση και πιθανότατα αυτή είναι και η νίκη που θα θυμάμαι περισσότερο."

Στην αρχή της κουβέντας τους, οι Djokovic και Sampras ξεχώρισαν και τα αγαπημένα τους στοιχεία στο παιχνίδι του άλλου, τα οποία μάλιστα θα ήθελαν να ανταλλάξουν, όπως θα ήθελαν να δουν και αυτό το match-up στην πράξη, που σίγουρα θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον.

"Θα ήθελα την επιστροφή στο σερβίς, δώσε μου αυτή την επιστροφή! Όλοι με ρωτάνε ποιος θα με δυσκολεύε περισσότερο αν αγωνιζόμουν σήμερα. Θα ήταν ο Novak, εξαιτίας των επιστροφών του. Οπότε θα ήθελα τις επιστροφές του Novak και σίγουρα λίγη από την ταχύτητά του", είπε ο Sampras, με τον Djokovic να παίρνει το λόγο: "Δε θα με πείραζε να αντάλλαζα την επιστροφή μου και την ταχύτητά μου με το σερβίς-βολέ σου. Θα έπαιρνα, θα έπαιρνα το σερβίς-βολέ σου για τις επιστροφές μου και θα ήταν ωραίο αν μπορούσαμε να δούμε αυτό το match-up."

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots