ATP
Με το δεξί στο Λονδίνο, μετά από 5 χρόνια ο Rafa! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 - 23:34

Από το 2015 είχε να πραγματοποιήσει θετικό ποδαρικό στo ATP Finals o Rafael Nadal, ο οποίος το έκανε φέτος, κερδίζοντας στην πρεμιέρα του στο Λονδίνο τον Andrey Rublev με 2-0 σετ.

Δεν κινδύνεψε στο πρώτο του παιχνίδι στο ATP Finals o Nadal, ο οποίος βρήκε απέναντί του έναν αρκετά νευρικό Rublev - στο ντεμπούτο του νεαρού Ρώσου στο θεσμό - και το εκμεταλλεύτηκε κερδίζοντάς τον με 6-3, 6-4, σε 77 μόλις λεπτά.

Μόνο 11 αβίαστα λάθη έκανε σε ολόκληρο τον αγώνα ο Nadal, που είχε επίσης 16 winners και δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο. Δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Rublev, που σίγουρα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα, τελειώνοντας το ματς με 19 winners και 23 αβίαστα λάθη.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων κέρδισε τους 32 από τους 39 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 10 από τους 15 στα δεύτερα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα χωρίς να απειληθεί σε κανένα service game του. 

Επιπλέον, κατάφερε να "σπάσει" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του αντιπάλου του, μια στο 6ο game του 1ου σετ (4-2) και ακόμα μια στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Στο 2ο game του σετ αυτού ο Rublev είχε προηγηθεί με 0-30, στο πλησιέστερο σημείο που έφτασε σε ένα break στο ματς, αλλά ο Ισπανός κράτησε το σερβίς του χωρίς να επιτρέψει στον αντίπαλό του να έχει break point και τότε.

Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, ο Rublev δεν μπόρεσε να κερδίσει πάνω από έναν πόντο σε service game του Ισπανού και ο Rafa έφτασε με ασφάλεια στην 19η νίκη του στο ATP Finals (19-14).

Ο Nadal έφτασε τις 70 συνεχόμενες νίκες σε αναμετρήσεις που κερδίζει το 1ο σετ, ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του κόντρα στον Rublev στο 2-0 νίκες.

Το ATP Finals είναι το σημαντικότερο τουρνουά που λείπει από τη συλλογή του και αυτή είναι η 1η χρονιά από το 2015 που ξεκινάει με νίκη την πορεία του σ' αυτό. Το 2016 και το 2018 δεν είχε αγωνιστεί στο Λονδίνο, ενώ το 2017 και το 2019 είχε χάσει το πρώτο του παιχνίδι.

Πλέον το πλεονέκτημα πρόκρισης στα ημιτελικά ανήκει στους Nadal και Dominic Thiem, που έχουν από μια νίκη στον όμιλο "London 2020". Θυμίζουμε πως στον όμιλο εκτός από τον Rublev βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τα πάντα βεβαίως να είναι ανοιχτά αφού απομένουν 2 αγωνιστικές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots