ATP
"Αγκαλιά" με την πρόκριση ο Thiem - κέρδισε και Nadal (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 - 18:40

Μετά από ένα σπουδαίο ματς, ο Dominic Thiem κέρδισε τον Rafael Nadal και έκανε το 2 στα 2 στο Λονδίνο, "αγκαλιάζοντας" την πρόκριση για την ημιτελική φάση του ATP Finals.

Πραγματοποιώντας ένα φανταστικό παιχνίδι, ο Dominic Thiem επικράτησε του Rafael Nadal, που επίσης έπαιξε πολύ καλά, με 7-6 (7), 7-6 (4), έπειτα από μια μεγάλη μάχη που παρότι ολοκληρώθηκε στα δυο σετ, πλησίασε τις 2,5 ώρες σε διάρκεια!

Thiem και Nadal έδωσαν τους καλύτερούς τους εαυτούς, μαχόμενοι μέχρι τελικής πτώσης για την τεράστιας σημασίας νίκη, την οποία τελικά κατάφερε να πάρει ο Αυστριακός, κερδίζοντας και τα δυο tie-break που έκριναν τα πολύ αμφίρροπα και ισορροπημένα σετ.

Ο πρωταθλητής του US Open, ο οποίος είχε κερδίσει και τα προηγούμενα 3 tie-break ενάντια στον Rafa στα προημιτελικά του Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο (σύνολο 5 σερί κερδισμένα tie-break), τελείωσε το παιχνίδι με 37 winners και 22 αβίαστα λάθη. Ο Nadal είχε 16 αβίαστα λάθη και 25 winners, έχοντας επίσης έναν πολύ καλό αγώνα.

To 1ο σετ είχε πολλά γεμάτα games, αλλά καμιά ευκαιρία για break εκατέρωθεν, με τους δυο πρωταθλητές να λύνουν τις διαφορές τους σε ένα tie-break 16 πόντων. Αν και προηγήθηκε με 5-2 έχοντας διαφορά 2 mini-break, καθώς και με 6-5 και 7-6 αργότερα, έχοντας στη διάθεσή του τα πρώτα 2 set points, o Rafa έχασε το σετ, με τον Thiem να στέκεται όρθιος στις δύσκολες στιγμές και στο πρώτο δικό του set point να βγάζει έναν πολύ εντυπωσιακό winner, για να κερδίσει το tie-break με 9-7.

Στο 2ο σετ ο Nadal ξεκίνησε καλύτερα, είχε το πρώτο break point στο 1ο game και λίγα λεπτά μετά έκανε και το πρώτο break του αγώνα, για να προηγηθεί με 4-3. Στο αμέσως επόμενο game ωστόσο ο Thiem απάντησε και ισοφάρισε σε 4-4, ενώ στο 10ο game "άγγιξε" το 2ο συνεχόμενο break και τη νίκη, καθώς ήταν μπροστά με 4-5, 0-40.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει 5 συνεχόμενους πόντους στη σειρά. Όχι μόνο έσβησε 3 διαδοχικά match points, αλλά κέρδισε και το game, ισοφαρίζοντας σε 5-5 και δίνοντας παράταση στην αγωνία.

Ο Thiem δεν έχασε την ψυχραιμία του μετά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι και σε ένα ακόμα tie-break κατάφερε να υπερισχύσει, αυτή τη φορά πιο καθαρά, καθώς προηγήθηκε με 6-3 και στη 2η ευκαιρία του (στο 5ο του match point συνολικά), "σφράγισε" τη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 26 λεπτά παιχνιδιού. 

Ήταν η 6η νίκη του Thiem επί του Nadal σε 15 αναμετρήσεις (6-9) και η 3η στις 4 τελευταίες συναντήσεις τους.

Έχοντας πλέον το 2 στα 2 στο τουρνουά, ο Thiem κυριαρχεί στον όμιλο "London 2020" έχοντας την 1η θέση. Βρίσκεται με το ένα πόδι στα ημιτελικά και μπορεί να την πάρει και μαθηματικά σε λίγες ώρες, αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίσει τον Andrey Rublev απόψε (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots