ATP
Αήττητος και βιαστικός ο Medvedev! (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 - 23:25

Ο Daniil Medvedev όχι μόνο έγινε ο μοναδικός παίκτης που έμεινε αήττητος σε 3 αναμετρήσεις στην 1η φάση του ATP Finals, αλλά "καθάρισε" τον όμιλο του χωρίς να απωλέσει σετ, κερδίζοντας άνετα και τον Diego Schwartzman.

Το 3 στα 3 στους αγώνες και το 6 στα 6 σε κερδισμένα σετ έκανε ο Daniil Medvedev, που έκλεισε ιδανικά τις υποχρεώσεις του για το round robin του ATP Finals, κερδίζοντας τον Diego Scwhartzman με 6-3, 6-3 σε 73 μόλις λεπτά.

O 24χρονος Ρώσος, Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε κάνει άσχημο ντεμπούτο το 2019 στο ATP Finals, χάνοντας και τους 3 αγώνες του στον όμιλο. Το φετινό τουρνουά κυλάει εντελώς αντίθετα γι' αυτόν, αφού κατάφερε να κερδίσει τους Alexander Zverev, Novak Djokovic και Schwartzman χωρίς καν να χάσει πάνω από 4 games σε κάποιο από τα 6 σετ που έπαιξε και τελειώνοντας όλα τα παιχνίδια του σε λιγότερο από 1,5 ώρα!

Συνεχίζοντας το κρεσέντο του από τη γραμμή του σερβίς, σήμερα κέρδισε τους 35 από τους 40 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ είχε 30 winners και 19 αβίαστα λάθη. Οι winners του ήταν υπερδιπλάσιοι απ' αυτούς του Schwartzman, που είχε μόλις 13 winners και 8 αβίαστα λάθη, έχοντας παθητικό ρόλο στη συντριπτική πλειοψηφία των πόντων.

Στο 1ο σετ ο Medvedev "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3), ενώ στο 2ο σετ έκανε ξανά πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-1. Ο Schwartzman απείλησε για μια και μοναδική φορά για break στο 5ο game, όμως ο Ρώσος έσβησε 2 break points και έκανε το 4-1. Δεν έχασε άλλον πόντο από το σερβίς ο Medvedev, που με love service games στο 7ο (5-2) και στο 9ο game (6-3) "κλείδωσε" τη νίκη. 

Δεν έχασε χρόνο ο Medvedev που αύριο, στις 22:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), θα αντιμετωπίσει τον Rafael Nadal για μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Η τελική βαθμολογία του Group Tokyo 1970:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots