ATP
ATP Finals: Η ώρα του τελικού

 
Dominic Thiem & Daniil Medvedev
Dominic Thiem & Daniil Medvedev
tennisnews team Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 - 12:12

Οι δυο καλύτεροι παίκτες αυτής της εβδομάδας, o Dominic Thiem και ο Daniil Medvedev, θα μονομαχήσουν σήμερα για τον πρώτο τους τίτλο στο ATP Finals, στην τελευταία "παράσταση" στην O2 Arena για τη διοργάνωση. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μεγάλο τελικό.

Ο τελικός του ATP Finals, που θα είναι και ο τελευταίος τελικός για το 2020 στο ATP Tour, θα αρχίσει σήμερα, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Δίχως αμφιβολία, οι Thiem και Medvedev είναι οι καλύτεροι παίκτες του φετινού τουρνουά και προκρίθηκαν δίκαια στον τελικό, κερδίζοντας αμφότεροι μετά από μεγάλα ματς τους δυο καλύτερους παίκτες των τελευταίων ετών, Novak Djokovic και Rafael Nadal (αντίστοιχα).

Ο Medvedev, ο οποίος ανέτρεψε το 3-6, 4-5 με τον Nadal, παρέμεινε ο μόνος παίκτης που δεν έχει ηττηθεί στο φετινό ATP Finals, που γίνεται για τελευταία φορά στο Λονδίνο, κλείνοντας ένα πολύ επιτυχημένο κεφάλαιο για την ιστορία του θεσμού, ξεκινώντας από το 2009. Θυμίζουμε πως το 2021 και έως το 2025 τουλάχιστον, το τουρνουά θα γίνεται στο Τορίνο.

Ο Thiem έχει μια ήττα, αλλά ήταν στον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα του με τον Andrey Rublev. Πέρα απ' αυτό το παιχνίδι, διαγράφει μια εξίσου εντυπωσιακή πορεία με τον Medvedev στο τουρνουά, κερδίζοντας τους Novak Djokovic, Rafael Nadal και Στέφανο Τσιτσιπά.

Όποιος και αν είναι ο νικητής, θα έχουμε νέο πρωταθλητή στο ATP Finals, καθώς κανείς από τους δυο δεν έχει κερδίσει τον τίτλο στο παρελθόν. Θα είναι μάλιστα η 4η διαδοχική χρονιά με νέο πρωταθλητή στο θεσμό, αφού το 2017 είχε κερδίσει ο Grigor Dimitrov, το 2018 ο Alexander Zverev και το 2019 ο Τσιτσιπάς.

Για τον Medvedev θα είναι και ο μεγαλύτερος τίτλος στην καριέρα του, έχοντας κερδίσει και 3 Masters 1000, συμπεριλαμβανομένου του Paris Masters πριν 2 εβδομάδες. Ο Thiem φυσικά κέρδισε πριν δυο μήνες το πρώτο του Grand Slam στο US Open. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως θα είναι ο 3ος τελικός στο 2020 για τον Αυστριακό, μετά από το Australian Open και το US Open!

Όσον αφορά την προϊστορία των δυο παικτών, ο Thiem έχει καλύτερες αναμνήσεις, κερδίζοντας τον Medvedev 3 φορές σε 4 συναντήσεις. Η μια απ' αυτές ήταν και αρκετά πρόσφατα, στα ημιτελικά του US Open, όπου κατάφερε να επιβληθεί με 3-0 σετ. Σε indoor τουρνουά έχουν παίξει μόνο άλλη μια φορά, στην 1η τους συνάντηση το 2018 στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Thiem είχε χρειαστεί το tie-break του 3ου σετ για να πάρει τη νίκη.

Πριν από τον τελικό του μονού, η O2 Arena θα φιλοξενήσει φυσικά τον τελικό του διπλού, που θα αρχίσει στις 17:30 ώρα Ελλάδας. Ο Αυστριακός Jurgen Melzer και ο Γάλλος Edouard Roger-Vasselin, θα αντιμετωπίσουν τον Κροάτη Nikola Mektic και τον Ολλανδό Wesley Koolhof.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Centre Court:
17:30 Melzer/Roger-Vasselin v. Koolhof/Mektic
20:00 Daniil Medvedev v. Dominic Thiem COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots