ATP
Βραβεύτηκαν στα ιταλικά βραβεία Sinner και Sonego

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner Φωτογραφία: Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 - 12:14

O Jannik Sinner ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα της βραδιάς στα βραβεία της μεγαλύτερης ιταλικής αθλητικής εφημερίδας, Gazzetta Dello Sport. Βραβείο κέρδισε και ο Lorenzo Sonego, για τη μεγάλη νίκη του επί του Novak Djokovic.

Ο Jannik Sinner κέρδισε το βραβείο "Εμφάνιση της χρονιάς" στα Gazzetta Sport Awards και παρουσιάστηκε στην τελετή μέσω video wall.

"Ελπίζω να κάνω καλό ξεκίνημα το 2021 στο Australian Open και να παίξω όσους περισσότερους αγώνες μπορώ. Θα έχω τα σκαμπανεβάσματά μου, αλλά ελπίζω να δώσω καλούς αγώνες, όπως έκανα φέτος στα προημιτελικά του Roland Garros με τον Rafael Nadal. Θα ήθελα να παίξω και με τον Roger Fededer", είπε ο 19χρονος ταλαντούχος Ιταλός τενίστας.

Ο Sinner,  οποίος τερμάτισε στο Νο.37 της παγκόσμιας κατάταξης το 2020, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τουρνουά στο Roland Garros, όπου απέκλεισε τον Alexander Zverev και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε ένα Grand Slam. Εκεί τον σταμάτησε ο σχεδόν ανίκητος στο συγκεκριμένο τουρνουά Nadal. Επιπλέον, κατέκτησε προς το τέλος της σεζόν και τον πρώτο του τίτλο, στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ακόμα ένας εκπρόσωπος του τένις εμφανίστηκε στη βραδιά των βραβείων του Gazzetta, ο Lorenzo Sonego, που αναγνωρίστηκε πως έκανε το μεγαλύτερο επίτευγμα της χρονιάς, για τη νίκη του με 6-2, 6-1 επί του Novak Djokovic στη Βιέννη.

"Δεν περίμενα να κερδίσω τον Djokovic, απλά προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος και όλα όσα έκανα πήγαιναν καλά. Ένιωσα τόσα συναισθήματα μετά τον αγώνα, δεν θυμάμαι καν τι είπα στους δημοσιογράφους", είπε το Νο.33 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 25χρονος Sonego θέλει να ζήσει κι άλλες στιγμές σαν κι αυτή, βάζοντας τον πήχη αρκετά ψηλά για την επόμενη χρονιά: "Μόλις άκουσα πως το Τορίνο θα διοργανώσει το ATP Finals, ξεκίνησα να δουλεύω πιο σκληρά για να εκπληρώσω το όνειρό μου και να προκριθώ σ' αυτό το σπουδαίο τουρνουά. Ελπίζω να πετύχω τον στόχο μου", κατέληξε. Θα έχει τουλάχιστον 5 ευκαιρίες ο Ιταλός, ο οποίος κατάγεται από το Τορίνο, καθώς το ATP Finals θα γίνει εκεί από το 2021 έως και (τουλάχιστον) το 2025.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots