ATP
Troicki: "Αν το ήξερα δεν θα ερχόμουν"

 
Viktor Troicki
Viktor Troicki
tennisnews team Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 - 13:04

Εκνευρισμένος και πολύ απογοητευμένος με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα στην καραντίνα της Μελβούρνης είναι ο Viktor Troicki, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι αν ήξερε τι θα γινόταν, δεν υπήρχε περίπτωση να ταξιδέψει στην Αυστραλία.

"Αν το ήξερα, δεν θα ερχόμουν. Είναι ένα ολοκληρωτικό χάος, είναι τρομακτικό. Είμαι κλειδωμένος μέσα για 14 ημέρες, δεν μπορώ να φύγω από το δωμάτιο. Δεν μπορώ να προπονηθώ, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Το Grand Slam μου θα είναι μια αποτυχία, δεν μπορώ να προετοιμαστώ για να παίξω σε αγώνα με 5 σετ μέσα στο δωμάτιο", είπε ο Troicki στο Sportski Zurnal.

Θυμίζουμε πως ο 34χρονος Σέρβος ήταν στην πτήση τσάρτερ από την Ντόχα, στην οποία βρέθηκε θετικό κρούσμα στον Covid-19, με αποτέλεσμα να τεθούν όλοι οι επιβάτες της σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας. Συνολικά 72 παίκτες και παίκτριες αναγκάζονται να κάνουν αυστηρή καραντίνα στο bubble της Μελβούρνης και δεν θα έχουν δικαίωμα να βγουν από τα δωμάτια τους ούτε για προπόνηση, έως και τις 30 Ιανουαρίου.

Ο Troicki, ο οποίος μέσα από τα προκριματικά κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε ένα Grand Slam για πρώτη φορά στα τελευταία 2 χρόνια, ευελπιστεί από την Αυστραλία να καταφέρει να κερδίσει ξανά μερικές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, όπου έχει πέσει στο Νο.202. Αυτό όμως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως υπογραμμίζει.

"Όλη η προετοιμασία αποτυγχάνει. Δυο εβδομάδες στο κρεβάτι, είναι σίγουρο ότι θα με πάνε πίσω και θα με αναγκάσουν να προσπαθώ να βρεθώ ξανά σε καλή κατάσταση για τον επόμενο ενάμιση μήνα. Όλο αυτό δημιουργεί χάος και στην καριέρα μου!"

Την εβδομάδα πριν από το Australian Open o Troicki δεν θα αγωνιστεί, δεν θα έχει όμως ούτε αρκετό χρόνο για να αφοσιωθεί μόνο στην προετοιμασία του, καθώς έχει χρέη αρχηγού και προπονητή στην ομάδα της Σερβίας στο ATP Cup.

Η Σερβία, η οποία ήταν πρωταθλήτρια στο πρώτο ATP Cup που έγινε το 2020, αποτελείται από τους Novak Djokovic, Dusan Lajovic, Filip Krajinovic και Nikola Cacic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots