ATP
Federer: "Θα προσπαθήσω να είμαι στο Roland Garros"

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 - 20:46

Εκτός από την ημερομηνία της επιστροφής του στα γήπεδα, ο Roger Federer αποκάλυψε και τα πλάνα του για τη φετινή σεζόν, χωρίς να αποκλείσει το Roland Garros.

"Θα προσπαθήσω να παίξω ξανά στο χώμα, αλλά φυσικά οι προτεραιότητές μου είναι το Halle, το Wimbledon, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το US Open", είπε χαρακτηριστικά ο Federer στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ελβετίας SRF, όπου βγήκε σήμερα το πρωί και ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στη δράση.

"Θα ήθελα να παίζω τένις όλη μου τη ζωή. Τους τελευταίους μήνες που έκανα αρκετή αποκατάσταση πέρασα αρκετά καλά. Θέλω να πανηγυρίσω ξανά μεγάλες νίκες. Και είμαι έτοιμος να κάνω αυτή τη μεγάλη διαδρομή."

Ο 39χρονος Ελβετός μίλησε ακόμα για την εποχή που έμεινε μακριά από τις προπονήσεις: "Σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να περνάω περισοτερο χρόνο με τα παιδιά μου, αλλά και πάλι ασχολιόμουν αρκετά με το τένις. Με εξέπληξε το πόσους αγώνες έβλεπα και πόσες φορές κοιτούσα τα αποτελέσματα. Κανονικά δεν το κάνω αυτό, κοιτάζω μόνο τα αποτελέσματα από το τουρνουά που συμμετέχω."

Για το μέλλον του, μετά το τένις: "Θα ήθελα να μπορώ να πηγαίνω για σκι με τα παιδιά μου και τη Mirka. Ή για πεζοπορία, ή να παίζω μπάσκετ, ή ίσως και να ξεκινήσω το χόκεϊ. Έχω ακόμα αρκετά όνειρα. Γι' αυτό χρειάζεται να έχω μια καλή φυσική κατάσταση, δεν θέλω να παίζω με τον τοίχο!"

Για το πως βίωσε αυτή τη νέα κατάσταση με την οικογένειά του: "Είχα περισσότερο το ρόλο του οργανωτή. Ήξερα ακριβώς το πρόγραμμα και των τεσσάρων παιδιών μου και ήμουν υπεύθυνος για να μην αργήσουν πουθενά. Επίσης έγινα ο οδηγός της οικογένειας."

Κάτι περισσότερο από 13 μήνες μετά τον τελευταίο του αγώνα στο tour, o Federer αναμένεται να αγωνιστεί ξανά στη Ντόχα, την εβδομάδα 8-14 Μαρτίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots