ATP
Πρώτη στα ημιτελικά η Ιταλία (vids)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini
tennisnews team Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 - 9:22

Χάρη στο δίδυμο των Matteo Berrettini και Fabio Fognini, η Ιταλία έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του ATP Cup! Στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε η Γερμανία του Alexander Zverev.

Μετά τη νίκη της επί της Αυστρίας του Dominic Thiem, η Ιταλία κέρδισε και τη Γαλλία με 2-1, κάνοντας το 2 στα 2 στη φάση των ομίλων και εξασφαλίζοντας την 1η θέση και ταυτόχρονα το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του ATP Cup.

Οι Ιταλοί κέρδισαν και τους δυο αγώνες στα μονά και μάλιστα χωρίς να ανησυχήσουν. Ο Fabio Fognini επιβλήθηκε του Benoit Paire με 6-1, 7-6 (2), ενώ ο Matteo Berrettini κέρδισε τον Gael Monfils με 6-4, 6-2.

"Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, περνάμε πολύ καλά εντός και εκτός γηπέδου και είναι ξεχωριστό να αγωνίζεσαι για τη χώρα σου. Σίγουρα είναι μια διοργάνωση που μου έλειψε αυτή τη χρονιά και ανυπομονούσα να παίξω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και που η ομάδα μου θα είναι στα ημιτελικά", είπε ο κορυφαίος παίκτης της Ιταλίας, Matteo Berrettini.

Η Ιταλία με 2-0 νίκες εξασφάλισε την 1η θέση του Group C και ο αυριανός αγώνας της Αυστρίας με τη Γαλλία θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς θα παίξουν για τη 2η θέση του ομίλου και καμία από τις δυο ομάδες δε θα συνεχίσει στη διοργάνωση.

Στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε η Γερμανία, η οποία κέρδισε στη σημερινή της πρεμιέρα τον Καναδά με 2-1 και πλέον μοιράζεται με τη Σερβία την 1η θέση του Group A.

Έγιναν δυο πολύ δυνατά και κλειστά παιχνίδια στα μονά στη Rod Laver Arena, στα οποία επικράτησαν οι Γερμανοί. Πρώτα ο Jan-Lennard Struff πήρε τη νίκη επί του Milos Raonic με 7-6 (4), 7-6 (2), ενώ στο μεγάλο παιχνίδι του tie, o Alexander Zverev επικράτησε του Denis Shapovalov με 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4).

Στο άνευ βαθμολογικής σημασίας διπλό, οι Steven Diez και Peter Polansky έδωσαν στον Καναδά τον μοναδικό πόντο για σήμερα, επικρατώντας των Kevin Krawietz και Struff με 7-6 (4), 6-7 (6), 10-3.

Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει αύριο την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία του Novak Djokovic, που μέχρι τώρα δεν έχει χάσει ούτε ένα tie στην ιστορία του τουρνουά, με φόντο την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots