ATP
Αποχαιρέτησε με νίκη το ATP Cup η Ελλάδα (vid)

 
Αποχαιρέτησε με νίκη το ATP Cup η Ελλάδα (vid)
tn team Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 - 5:15

Η πρώτη νίκη της Ελλάδας στο ATP Cup είναι γεγονός! Ο Pablo Carreno Busta δεν μπορούσε να συνεχίσει στο διπλό κι έτσι η ελληνική ομάδα πέτυχε μια ιστορική νίκη απέναντι στην Ισπανία, αποχαιρετώντας με γλυκιά γεύση τη διοργάνωση.

Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Cup, αλλά και με το Australian Open να βρίσκεται πολύ κοντά, ο Pablo Carreno Busta δεν είχε τη διάθεση να ρισκάρει και μόλις ένιωσε ενόχληση στη μέση του αποφάσισε να εγκαταλείψει το διπλό, μαζί με τον συμπαίκτη του, Marcel Granollers.

Είχε παιχτεί μόλις ένα game όταν συνέβη αυτό, το οποίο μάλιστα κράτησε μόνο ένα λεπτό, αφού το κέρδισε με love η ελληνική ομάδα, που εκπροσωπήθηκε από τους Μάρκο Καλοβελώνη και Στέφανο Τσιτσιπά, στο σερβίς του τελευταίου.

Έστω και μ' αυτό το άδοξο φινάλε, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ανατροπή στο tie με την Ισπανία και πέτυχε μια ιστορική νίκη, την πρώτη της στη διοργάνωση του ATP Cup.

Θυμίζουμε πως στα μονά ο Carreno Busta είχε κερδίσει τον πολύ καλό Μιχάλη Περβολαράκη με 6-3, 6-4, ενώ ο Τσιτσιπάς έκανε το 2 στα 2 στους προσωπικούς του αγώνες, επικρατώντας του Roberto Bautista Agut με 7-5, 7-5.

Ο τελευταίος πόντος του διπλού, οι αναμνηστικές φωτογραφίες και οι δηλώσεις της ελληνικής ομάδας:


Τα αποτελέσματα του tie:

Η βαθμολογία του ομίλου:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots