ATP
"O Daniil αμφέβαλλε πως θα μπει στο Top 30"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 - 11:55

Ο προπονητής του Daniil Medvedev, Gilles Cervara, αποκάλυψε πως όταν ξεκίνησαν τη συνεργασία τους, πριν από 4 χρόνια περίπου, κανείς από τους δυο δεν πίστευε πως θα έμπαινε στο Top 30, ούτε έθεσαν τέτοιο στόχο.

"Όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί και οι δυο μας είχαμε αμφιβολίες για το αν μπορεί να φτάσει σ' αυτό το επίπεδο", αποκάλυψε ο προπονητής του Medvedev, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο podcast του French Tennis Magazine, το οποίο βγήκε στις πλατφόρμες την Κυριακή.

"Δεν έλεγε πως ήθελε να κερδίσει το τάδε τουρνουά και να φτάσει στο τάδε επίπεδο. Απλά έλεγε πως ήθελε να γίνει όσο καλύτερος μπορούσε να γίνει, είτε ήταν στην επόμενη προπόνηση, είτε στον επόμενο πόντο που θα έπαιζε. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι τελικά που φέρνουν τα αποτελέσματα", προθεσε ο 40χρονος Γάλλος προπονητής, που δουλεύει με τον Medvedev από το 2017.

Τότε, ο Ρώσος είχε μπει σχετικά πρόσφατα στο Top 100, αλλά για αρκετούς μήνες αδυνατούσε να κάνει το επόμενο βήμα. Χρειάστηκε να περιμένει το καταπληκτικό του δεύτερο μισό τη σεζόν του 2018, που τον έβαλε στο Top 20, ενώ ένα χρόνο μετά έκανε και το τεράστιο breakthrough με την πορεία του μέχρι τον τελικό του US Open, που τον έβαλε πια και στο Top 5.

"Ποτέ δεν είπαμε ο ένας στον άλλον, πάμε για το Top 30. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο στόχος, δεν λειτουργήσαμε έτσι. Πριν 2-3 χρόνια, ακόμα και εκείνος αμφέβαλλε για το αν μπορεί να βρεθεί στο Top 30 του κόσμου", συνέχισε ο Cervara, o οποίος τo 2019 κέρδισε το βραβείο της ATP για τον προπονητή της χρονιάς. Ήταν υποψήφιος και το 2020, αλλά έχασε τον τίτλο από τον προπονητή του Andrey Rublev, Fernando Vicente.

Πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για περισσότερο από ένα χρόνο ο Medvedev είναι στο Top 5 και ήδη έχει παίξει σε δυο Grand Slams τελικούς. Μετά και τον τελευταίο, στο Australian Open, έχει ανεβεί και στο Νο.3, έχοντας πλησιάσει πάρα πολύ και το Νο.2, όπου βρίσκεται ο Rafael Nadal.

"Όταν κάνεις αυτά που έχει κάνει τα τελευταία 2 - 2,5 χρόνια, τότε πλησιάζεις σίγουρα όλο και περισσότερο στο να κερδίσεις Grand Slams και να γίνεις Νο.1 του κόσμου. Δεν σημαίνει πως θα συμβεί από μόνο του. Υπάρχουν ακόμα πολλά μικρά πράγματα στα οποία δουλεύουμε. Θα έρθουν όλα στην ώρα τους, αλλά υπάρχουν επίπεδα πριν φτάσουμε εκεί", κατέληξε ο Γάλλος τεχνικός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots