ATP
Έκλεισε το ματς με Τσιτσιπά ο Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © ABN AMRO WTT
tn team Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 - 19:58

O Andrey Rublev τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Jeremy Chardy, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη και επιβεβαίωσε το ραντεβού του με τον Στέφανο Τσιτσιπά για τα ημιτελικά του Ρότερνταμ.

Χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά μέχρι να φτάσει στη νίκη ο Andrey Rublev, o οποίος τελικά έκαμψε την αντίσταση του Jeremy Chardy με 7-6 (2), 6-7 (2), 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Εκεί φυσικά τον περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στο προηγούμενο παιχνίδι είχε δώσει μια εξίσου μεγάλη μάχη, μέχρι τελικά να κερδίσει τον Karen Khachanov.

Ο Rublev δυσκολεύτηκε από το 1ο σετ απέναντι στον Chardy, που στα 34 του είχε μια πολύ σπουδαία εβδομάδα στο Ρότερνταμ, ξεκινώντας από τα προκριματικά. Κατάφερε όμως να πάρει το 1ο σετ στο tie-break και στο 2ο σετ παρότι βρέθηκε πίσω με double break στο 0-3, μείωσε αρχικά σε 2-3 και αργότερα πέρασε μπροστά με 5-4 και με 6-5.

Δεν έκλεισε όμως το ματς στο 12ο game, όταν είχε διπλό match point για το 7-5 και το πλήρωσε, αφού ο Chardy έκανε ένα άψογο tie-break στη συνέχεια και το πήρε με 7-2, ισοφαρίζοντας το ματς!

Και στο 3ο σετ ο Rublev δυσκολεύτηκε αρκετά, παρότι αυτή τη φορά εκείνος προηγήθηκε με double break στο 4-0! Ο Chardy μείωσε σε 4-3 και στο 10ο game, όταν ο Rublev σέρβιρε για την πρόκριση, ο Γάλλος είχε ένα break point για το 5-5, ο Ρώσος όμως το έσβησε και κατάφερε λίγο μετά, στο 4ο match point του συνολικά, να κλείσει το ματς.

2 ώρες και 39 λεπτά χρειάστηκε ο Rublev, παρόλο που ο απολογισμός των 44 winners και 18 αβίαστων λαθών του, δείχνουν πως δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα καλύτερα σήμερα. Και ο Chardy έπαιξε καταπληκτικά και έκανε ένα πολύ καθαρό παιχνίδι από τη μεριά του, το οποίο ολοκλήρωσε με 36 winners και 27 αβίαστα λάθη.

Αυτή ήταν η 18η διαδοχική νίκη σε 500άρι τουρνουά για τον Rublev, που πέρσι κατέκτησε 3 συνεχόμενους τίτλους ATP 500, σε Αμβούργο, Αγία Πετρούπολη και Βιέννη.

Για 7η φορά θα συναντηθούν Τσιτσιπάς και Rublev στις επαγγελματικές τους καριέρες, με τους δυο παίκτες να έχουν από 3 νίκες. Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει τα 2 τελευταία τους παιχνίδια, στο Λονδίνο για το ATP Finals και στο Roland Garros, την προηγούμενη σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots