ATP
Νέος πρωταθλητής στη Μασσαλία ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/Open 13 Provence
tn team Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 - 17:34

O Daniil Medvedev είναι ο νέος πρωταθλητής του Open 13 της Μασσαλίας, καθώς μετά από έναν συναρπαστικό τελικό, έκαμψε την αντίσταση του Pierre-Hugues Herbert στα τρια σετ.

Ο Medvedev δεν είχε εύκολο απόγευμα, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Herbert με 6-4, 6-7 (4), 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 11 λεπτά ενός πολύ ποιοτικού τελικού.

Μετά από 3 συνεχόμενα break στο 1ο σετ, 2 για τον Ρώσο και ένα για τον Γάλλο, ο Medvedev πέρασε μπροστά με 4-3 και κράτησε το σερβίς του στα δυο επόμενα games, για να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 2ο σετ και οι δυο παίκτες είχαν τις ευκαιρίες τους, κανείς όμως δεν έκανε το break. Το tie-break έδωσε τη λύση και εκεί ο 29χρονος Γάλλος ήταν καλύτερος, για να το κατακτήσει δίκαια με 7-4 και να δώσει συνέχεια στον πολύ αμφίρροπο αγώνα.

Στο 3ο σετ δεν υπήρξε κανένα break point μέχρι και το 10ο game, όταν ο Medvedev ήταν μπροστά με 5-4 και βρήκε την ευκαιρία να πιέσει τον αντίπαλό του, να φτάσει στο 15-40 και τελικά να αξιοποιήσει το πρώτο του championship point, για να πάρει τη νίκη και να αναδειχθεί πρωταθλητής για πρώτη φορά στη Μασσαλία.

Έγινε ο 3ος παίκτης από τη Ρωσία που κατακτά το Open 13, μετά από τους Yevgeny Kafelnikov (2001) και Karen Khachanov (2018). Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος συνολικά στην καριέρα του (10-7) σε τελικούς, πρώτος για τη φετινή σεζόν.

Θυμίζουμε πως ανεξάρτητα με την πορεία που θα έκανε αυτή την εβδομάδα, ο Medvedev είχε εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά την ερχόμενη Δευτέρα, όπως είπε όμως και στις δηλώσεις του μετά το ματς, αυτός ο τίτλος τον κάνει να νιώθει πως το αξίζει και περισσότερο.

Εκπληκτική εβδομάδα είχε και ο Herbert, ο οποίος απέκλεισε τον Kei Nishikori και τον υπερασπιστή του τίτλου, Στέφανο Τσιτσιπά, στην πορεία του προς τον τελικό. Ήταν ο 4ος τελικός καριέρας για τον Γάλλο, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον 1ο του τίτλο (0-4). Αναμένεται πάντως να κερδίσει 18 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.75 του κόσμου αύριο, από το Νο.93 που βρισκόταν αυτή την εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots