ATP
BREAKING: Δεν θα παίξει στο Μαϊάμι ο Nadal

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 - 18:24

O Rafael Nadal απέσυρε τη συμμετοχή του από το πρώτο Masters της χρονιάς και θα τον δούμε ξανά τον Απρίλιο, για τη χωμάτινη σεζόν.

"Με λύπη ανακοινώνω πως δεν θα παίξω στο Μαϊάμι, μια πόλη που αγαπώ. Χρειάζομαι να αναρρώσω πλήρως, για να προετοιμαστώ κατάλληλα για την ευρωπαϊκή χωμάτινη σεζόν", δημοσίευσε ο Nadal μέσω των σελιδών του στα social media.

Θυμίζουμε πως ο Nadal αντιμετώπισε ενοχλήσεις στη μέση του κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στην Αυστραλία. Δεν αγωνίστηκε στο ATP Cup, στη συνέχεια στο Australian Open φάνηκε να νιώθει καλύτερα, ώσπου από τον 3ο γύρο και έπειτα είπε πως δεν αντιμετώπιζε πια το πρόβλημα, ωστόσο δεν αγωνίστηκε ούτε στο Ρότερνταμ, ούτε στο Ακαπούλκο, επικαλούμενος το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν θα παίξει ούτε στο Μαϊάμι τις επόμενες εβδομάδες, όταν και θα διεξαχθεί το πρώτο Masters 1000 της φετινής σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Rafa δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στην Αμερική, από το ξέσπασμα της πανδημίας κι έπειτα. Την τελευταία φορά που έπαιξε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν για το US Open του 2019, ενώ την τελευταία φορά που έπαιξε γενικά στην Αμερική, ήταν για το τουρνουά του Ακαπούλκο τον Φεβρουάριο του 2020. Μετά από εκείνο το τουρνουά είχε ταξιδέψει στην Καλιφόρνια για να παίξει στο Masters του Indian Wells, το οποίο όμως ακυρώθηκε και δεν έχει γίνει καθόλου έκτοτε.

Πιθανότερο σενάριο πλέον για τον Rafa, είναι να επιστρέψει για τη χωμάτινη σεζόν στο Masters του Monte-Carlo, το οποίο θα διεξαχθεί την εβδομάδα 11-18 Απριλίου. Είναι ένα τουρνουά που όχι μόνο βρίσκεται παραδοσιακά στο πρόγραμμά του, αλλά το έχει κατακτήσει και 11 φορές.

Όσο για το Μαϊάμι, η απουσία του Ισπανού σίγουρα αποτελεί πλήγμα, καθώς πριν μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό πως ούτε ο Roger Federer θα αγωνιστεί στο τουρνουά. Ο Novak Djokovic πάντως, όπως και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες από το Top 10, αναμένεται να συμμετέχουν στο τουρνουά, που θα ξεκινήσει και επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots