ATP
"Σκόνταψε", αλλά πέρασε ο Rafa (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Barcelona Open
tn team Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 - 19:39

O Rafael Nadal δεν είχε καθόλου εύκολη πρεμιέρα στη Βαρκελώνη απέναντι στον Ilya Ivashka, έμεινε πίσω με σετ, στο τέλος όμως βρήκε τον τρόπο να πάρει την πρόκριση και να μείνει "ζωντανός" στο κυνήγι του 12ου τίτλου.

Καθόλου εύκολο δεν ήταν το απόγευμα του Rafael Nadal, που έχασε το πρώτο του σετ στο τουρνουά, απέναντι στον Ilya Ivashka, Νο.111 στην παγκόσμια κατάταξη, τελικά όμως κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να επικρατήσει του Λευκορώσου με 3-6, 6-2, 6-4, παρά το γεγονός πως δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα.

Ο 11 φορές πρωταθλητής της Βαρκελώνης, είχε 16 winners και 23 αβίαστα λάθη, με αρκετά από αυτά να είναι ασυνήθιστα για τον Ισπανό. Ο Ivashka από τη μεριά του έφτασε τους 24 winners, αλλά έκανε και 31 αβίαστα λάθη.

O Nadal υπέστη break στο ξεκίνημα του αγώνα και έμεινε πίσω με 0-2. Αργότερα όχι μόνο δεν μπόρεσε να επιστρέψει, παρότι πάλεψε μερικά games δεν κατάφερε να βρει break point στο σερβίς του Ivashka, αλλά δέχτηκε και νέο break στο 9ο game (3-6), όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ.

Ευτυχώς για τον Ισπανό, άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού πριν να είναι αργά. Κέρδισε δυο πολύ κρίσιμα games στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0, ενώ αργότερα έκανε και δεύτερο break για να "ξεφύγει" με 5-1 και τελικά να πάρει το σετ με 6-2.

Στο 3ο σετ τα πράγματα δεν ήρθαν τόσο εύκολα για τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων, ήταν όμως και πάλι καλύτερος, κάτι που πιστοποίησε και με το break που έκανε στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3. Στο 9ο game είχε μια ευκαιρία για να κλείσει το ματς με διπλό break o Rafa, τελικά όμως το έκανε στο σερβίς του, στο 2ο match point του συνολικά, για το 6-4.

Μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά, ο Nadal πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" του Barcelona Open, ενός τουρνουά που έχει κατακτήσει 11 φορές, με συνολικό ρεκόρ 62-4 νίκες!

Αύριο θα διεκδικήσει μια θέση στα προημιτελικά, απέναντι στον Κei Nishikori, που κέρδισε τον Cristian Garin με 7-6 (5), 4-6, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots