ATP
Συνεχίζει το σερί ο Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Alberto Nevado/Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 - 17:40

Ο Rafael Nadal κέρδισε χωρίς να ανησυχήσει και τον Alexei Popyrin για να προκριθεί στα προημιτελικά του Madrid Open και να επεκτείνει το σερί τους στις 7 συνεχόμενες νίκες.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Nadal από τον ταλαντούχο και απρόβλεπτο Popyrin, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει με 6-3, 6-3 σε 79 λεπτά παιχνιδιού, στο Manolo Santana Stadium του Caja Magica της Μαδρίτης.

O Popyrin έκανε μια πολύ καλή πορεία στο Masters της Μαδρίτης και ξεκίνησε και στο σημερινό αγώνα πολύ καλά, κερδίζοντας τους πρώτους 7 πόντους - είχε τριπλό break point στο 0-1, 0-40.

Ο Nadal ανέκαμψε απ' αυτό το κακό ξεκίνημα, κράτησε αρχικά το σερβίς του και αργότερα έκανε διαδοχικά break, για να περάσει μπροστά με 4-1. Έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο ο Ισπανός, αλλά ο Popyrin δεν το έβαλε κάτω και πήρε πίσω το ένα break, μειώνοντας σε 4-3.

Ο Nadal παρέμεινε σε θέση ισχύος και ξεκίνησε ένα νέο σερί, κερδίζοντας τα 5 επόμενα games. Πρώτα πήρε στα 9 games το 1ο σετ και στη συνέχεια προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ, ανοίγοντας για τα καλά το δρόμο για την πρόκριση. Δεν είχαμε άλλο break έως το τέλος του ματς και ο Ισπανός έφτασε γρήγορα στην κατάκτηση και αυτού του σετ.

Με την 54η νίκη του σε 66 αναμετρήσεις (54-12) στη Μαδρίτη, ο Rafa προκρίθηκε για 15η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Masters της πατρίδας του - 7η συνεχόμενη.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Alexander Zverev με τον Daniel Evans, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στους αυριανούς προημιτελικούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots