ATP
Πλησίασε τον Τσιτσιπά ο Zverev, ξανά στο Νο.2 ο Medvedev

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 - 11:57

Μπορεί ο τίτλος του στη Μαδρίτη να μην του έδωσε κάποια θέση, όμως ο Alexander Zverev "ψαλίδισε" τη διαφορά του από τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον απειλεί πλέον άμεσα για την επιστροφή του στο Top 5. Στο Νο.2 επέστρεψε ο Daniil Medvedev, ρίχνοντας και πάλι τον Rafael Nadal στο Νο.3.

Ο Zverev ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της προηγούμενης εβδομάδας, αφού παίζοντας καταπληκτικό τένις κατάφερε να κερδίσει για 2η φορά στην καριέρα του το τουρνουά της Μαδρίτης και για 4η συνολικά έναν Masters 1000 τίτλο.

Μπορεί να έμεινε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, όμως πλησίασε αρκετά τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.5, αφού από τους 1.785 βαθμούς η διαφορά τους μειώθηκε στους 665 βαθμούς. Αυτό συνέβη επειδή ο Στέφανος έχασε 300 βαθμούς αυτή την εβδομάδα - βαθμούς που είχε κερδίσει με την παρουσία του στον τελικό της Μαδρίτης το 2019 - ενώ ο Zverev πρόσθεσε στη συγκομιδή του 820 βαθμούς.

Ο Medvedev σίγουρα δεν είχε την καλύτερη εβδομάδα, παρόλα αυτά για πρώτη φορά στην καριέρα του πέτυχε νίκη στη Μαδρίτη και σε συνδυασμό με την απώλεια 180 βαθμών του Rafael Nadal, επέστρεψε ξανά στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας τον Ισπανό στο Νο.3.

Πάντα πρώτος είναι φυσικά ο Novak Djokovic, που συνεχίζει να μην απειλείται από κανέναν σε αυτή τη φάση. Στο Νο.2 είναι ο Medvedev, στο Νο.3 ο Nadal και στο Νο.4 ο Dominic Thiem, για τον οποίο δεν άλλαξε κάτι αυτή την εβδομάδα, αφού ούτε κέρδισε ούτε έχασε βαθμούς.

Ο Στέφανος παραμένει για μια ακόμα εβδομάδα στο Top 5 και τον ακολουθεί ο Zverev στην 6η θέση. Στην 7η θέση παρέμεινε ο Andrey Rublev, στην 8η είναι ο Roger Federer, ενώ ο Matteo Berrettini, φιναλίστ στο τουρνουά της Μαδρίτης, κέρδισε μια θέση και βρίσκεται πλέον στο Νο.9, αφήνοντας στο Νο.10 τον Diego Schwartzman.

Μετά τον 2ο φετινό του ημιτελικό σε Masters διοργάνωση, ο Casper Ruud κέρδισε 6 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.16, μπαίνοντας για 1η φορά στο Top 20 και βελτιώνοντας φυσικά το career high του.

Πολύ καλό τουρνουά στη Μαδρίτη έκανε και ο Alexander Bublik, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Ο 23χρονος Καζάκος κάνει γενικά πολύ καλή σεζόν και σήμερα κέρδισε ακόμα 4 θέσεις, για να ανεβεί στο Νο.40 και να μπει για 1η φορά στην καριέρα του στο Top 40.

Νέο career high και για τον Alexei Popyrin, που επίσης είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στην Ισπανία και άφησε πίσω του 15 θέσεις, για να βρεθεί στο Νο.61, ενώ 13 θέσεις κέρδισε ο Federico Delbonis, που ανέβηκε στο Νο.64.

Τέλος, 6 θέσεις κέρδισε ο Carlos Alcaraz, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε τα 18 και πλησίασε ακόμα περισσότερο στο Top 100, ανεβαίνοντας στο Νο.114 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots