ATP
Απίστευτος Sonego - απέκλεισε και τον Rublev! (vid)

 
Lorenzo Sonego
Lorenzo Sonego © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 - 14:40

Το παραμύθι συνεχίζεται στη Ρώμη για τον Lorenzo Sonego, που με νέα τεράστια εμφάνιση κέρδισε και τον Andrey Rublev, επιστρέφοντας από σετ πίσω, για να προκριθεί στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του.

Η συγκλονιστική εβδομάδα συνεχίζεται για τον Lorenzo Sonego, που μετά τον Dominic Thiem απέκλεισε και τον Andrey Rublev, κερδίζοντάς τον με 3-6, 6-4, 6-3, έπειτα από μια μάχη που ξεπέρασε τις 2,5 ώρες σε διάρκεια.

Ο αγώνας δεν έγινε χθες εξαιτίας της βροχής και οι δυο παίκτες αναμετρήθηκαν το σημερινό μεσημέρι στην Grand Stand Arena, με τον Rublev να ξεκινάει δυνατά, κάνοντας break στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3), για να κερδίσει γρήγορα το 1ο σετ. Εντωμεταξύ ο Ρώσος είχε και 4 χαμένα break points στο 5ο game, ενώ δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του σετ στο δικό του σερβίς.

Όλα έδειχναν πως αργά ή γρήγορα θα έπαιρνε τη νίκη ο Rublev, o Sonego όμως αρνήθηκε πεισματικά να αποχωρήσει από το τουρνουά και όσο περνούσε η ώρα γινόταν και καλύτερος, ενώ πήρε και τεράστια ώθηση από τους Ιταλούς φιλάθλους, που για ακόμα μια μέρα έκαναν το γήπεδο να μοιάζει γεμάτο, παρότι η πληρότητα στις κερκίδες δεν ξεπερνά το 25%.

Στο 2ο σετ ένα break από το 1ο κιόλας game ήταν αρκετό για τον Sonego, που έσβησε από ένα break point στο 2ο (2-0) και στο 10ο game (6-4), για να φτάσει έως την κατάκτηση του σετ.

Στο αποφασιστικό σετ, ο 26χρονος Ιταλός χρειάστηκε να σβήσει 3 break points στο 4ο game για να ισοφαρίσει σε 2-2 και στο αμέσως επόμενο game έκανε εκείνος το break, για να περάσει μπροστά με 3-2. Έκτοτε δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, σώζοντας ακόμα ένα break point στο 8ο game για το 5-3 και ολοκληρώνοντας με νέο break τον μεγάλο θρίαμβο, για το 6-3 στο 9ο game. 

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης ο Sonego, ο οποίος πέτυχε αυτή την εβδομάδα τις 2 από τις 3 Top 10 νίκες της καριέρας του.

Αργότερα σήμερα, στις 19:30 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά τον Novak Djokovic, απέναντι στον οποίο είχε πετύχει την άλλη Top 10 νίκη του, τον περασμένο Οκτώβριο στη Βιέννη, με 6-2, 6-1, σε έναν αγώνα που ο Djokovic ήταν αγνώριστος και έδειχνε να μην έχει κίνητρο.

Η σημερινή τους συνάντηση αναμένεται τελείως διαφορετική, με τον Sonego να έχει πολύ υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης και τη στήριξη του κόσμου, αλλά τον Djokovic να κάνει την καλύτερή του εβδομάδα με διαφορά έως τώρα στη χωμάτινη σεζόν και να παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots