ATP
Πρωταθλητής στην Στουτγκάρδη ο Cilic (vid)

 
Πρωταθλητής στην Στουτγκάρδη ο Cilic (vid)
tennisnews team Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 - 15:23

O Marin Cilic κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του στα 3 τελευταία χρόνια, την ώρα που ο Felix Auger-Aliassime παρέμεινε "άτιτλος", φτάνοντας τους 8 χαμένους τελικούς στο tour!

Ο Cilic επικράτησε του Auger-Aliassime με 7-6 (2), 6-3 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο MercedesCup της Στουτγκάρδης, το πρώτο τουρνουά που έγινε για τη φετινή σεζόν στο γρασίδι.

Μετά από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, το οποίο είχε 8 χαμένα break points για τον Cilic και 4 για τον Auger-Aliassime, ο Κροάτης έκανε το break στο 11ο game και προηγήθηκε με 6-5, έχοντας και ένα set point στο σερβίς του, στο 6-5, 40-30.

Ο Auger-Aliassime κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους, σώζοντας το set point και κάνοντας και το break, που έστειλε το σετ σε tie-break. Εκεί ωστόσο ο Cilic ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-2.

Στο 2ο σετ ο Κροάτης δεν κινδύνεψε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς, χάνοντας μόνο 5 πόντους σε όλα τα service games του. Έκανε το καθοριστικό break στο 8ο game και μάλιστα με love, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει στο επόμενο game για τον τίτλο, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σe 1 ώρα και 49 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 19ος τίτλος καριέρας για τον Cilic (19-14 σε τελικούς), πρώτος από το καλοκαίρι του 2018, όταν και πάλι στη σεζόν του γρασιδιού είχε κατακτήσει το Queen's Championships στο Λονδίνο. Από τότε είχε να αγωνιστεί και σε κάποιον τελικό ο Κροάτης.

Ο Auger-Aliassime δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στο tour, παρότι αγωνίστηκε σήμερα για 8η φορά σε έναν τελικό. Ο νεαρός Καναδός ήταν φιναλίστ στο Ρίο, στη Λυών και στη Στουτγκάρδη το 2019, στο Ρότερνταμ, στη Μασσαλία και στην Κολωνία το 2020, ενώ φέτος ήταν φιναλίστ στο 250άρι της Μελβούρνης πριν το Australian Open και στην Στουτγκάρδη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots