ATP
Στο Top 5 ο Zverev, Top 10 o Shapovalov

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov © AELTC
tn team Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 - 14:11

O Alexander Zverev επέστρεψε στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Denis Shapovalov ισοφάρισε το career high του στο Νο.10. Διατήρησε τη διαφορά του από τους υπόλοιπους ο Novak Djokovic, παρέμεινε στο Νο.4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Με την κατάκτηση του 20ού Grand Slam τίτλου του, ο Novak Djokovic διατήρησε τη διαφορά του από το Νο.2 και τον Daniil Medvedev κοντά στους 2.000 βαθμούς και αυτή είναι μια καλή διαφορά ασφαλείας ενδεχομένως και για το υπόλοιπο της χρονιάς, αφού από δω και πέρα ο Ρώσος έχει περισσότερους βαθμούς να υπερασπιστεί από τον Nole.

Στο Νο.3 παρέμεινε ο Rafael Nadal και στο Νο.4 έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι μόνο 120 βαθμούς πίσω από τον Ισπανό και θα έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει αυτή την εβδομάδα, στο 500άρι του Αμβούργου.

Στο Νο.5 ανέβηκε ο Alexander Zverev, που έριξε τον Dominic Thiem στο Νο.6. Ο Andrey Rublev διατηρήθηκε στο Νο.7, ενώ ο φιναλίστ του Wimbledon, Matteo Berrettini, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.8, ρίχνοντας στο Νο.9 τον Roger Federer. Το Top 10 συμπληρώνει ο Denis Shapovalov, που ισοφάρισε το career high του μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon.

Στο Νο.11 σκαρφάλωσε ο Hubert Hurkacz, που βρίσκεται για πρώτη φορά τόσο κοντά στο Top 10, χάρη στην πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon, που τον έφερε 7 θέσεις ψηλότερα. Νέο career high και για τον Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.15.

H παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots