ATP
O Medvedev έχασε πόντο επειδή... ζήτησε συγγνώμη! (vid)

 
O Medvedev έχασε πόντο επειδή... ζήτησε συγγνώμη! (vid)
tn team Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 - 12:51

Ένα απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε στην αναμέτρηση του Daniil Medvedev με τον Alexander Bublik. O Medvedev τιμωρήθηκε με hindrance επειδή... απολογήθηκε, αργότερα δεν μπορούσε να πιστέψει την απόφαση, την οποία χαρακτήριζε συνεχώς "ηλίθια" και όλα αυτά την ώρα που ο Bublik είχε πέσει κάτω από τα γέλια! Δείτε το στιγμιότυπο.

Θα ήταν ένας εύκολος πόντος για τον Medvedev, που όμως αντανακλαστικά ζήτησε συγγνώμη πριν τον ολοκληρώσει, επειδή είχε "σημαδέψει" τον Bublik σε μια επίθεση κοντά στο φιλέ. Ο τελευταίος έβγαλε την άμυνα και ο Medvedev τελείωσε τον πόντο με δεύτερο smash, αλλά επειδή είχε μιλήσει όσο ο πόντος ήταν "ζωντανός", η chair umpire καταλόγισε "hindrance", έδωσε δηλαδή τον πόντο στον Bublik. Κάθε λεκτική παρέμβαση παίκτη μέσα σε πόντο τιμωρείται με hindrance βάσει κανονισμών, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση η πολύ έμπειρη κατά τ' άλλα Aurelie Tourte, ίσως να έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο.

"Εγώ είχα μια μπάλα να χτυπήσω, όχι εσύ!", είπε ο Medvedev στον Bublik. "Μπορείς να φανταστείς πόσο ηλίθια απόφαση είναι; Θα μπούμε στο Tennis TV", πρόσθεσε ο 25χρονος Ρώσος, σίγουρα δικαιωμένος ως προς αυτό!

Ο Bublik όλη αυτή την ώρα δεν είχε σταματήσει να γελάει, ενώ σε μια φάση ρώτησε και αν δόθηκε hindrance επειδή θεωρήθηκε ότι εκείνος έκανε κάτι που διέκοψε τον πόντο, δείχνοντας πως δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς είχε καταλογιστεί.

"Είναι απίστευτο, γελάει με σένα" φώναξε στη διαιτητή ο Medvedev, αναφερόμενος στα γέλια του Bublik. Στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν θα επαναληφθεί ο πόντος, αλλά η Tourte έμεινε στην απόφασή της και έδωσε τον πόντο στον Bublik και το game από το 30-15 (που θα μπορούσε να είναι), πήγε στο 40-0.

Μικρή σημασία είχαν όλα αυτά στην τελική έκβαση του αποτελέσματος, καθώς ο Medvedev ολοκλήρωσε τελικά την ανατροπή επί του Bublik με 4-6, 6-3, 6-4 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του National Bank Open στο Τορόντο. Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jannik Sinner και James Duckworth.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.