ATP
Στα ημιτελικά Medvedev και Isner (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 - 10:27

O Daniil Medvedev "επιβίωσε" έπειτα από θρίλερ με τον Hubert Hurkacz και θα αντιμετωπίσει τον John Isner για μια θέση στον τελικό του National Bank Open στο Τορόντο.

Βρέθηκε πίσω με σετ και για αρκετή ώρα ήταν υπό πίεση στο 2ο σετ, ο Daniil Medvedev κατάφερε όμως στο τέλος να πάρει μια πολύτιμη και πολύ δύσκολη πρόκριση εις βάρος του Hubert Hurkacz, με 2-6, 7-6 (6), 7-6 (5).

Ο Medvedev ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 άσους και 38 winners, αλλά είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό Hurkacz, που "άγγιξε" την πρόκριση σε πολλές περιπτώσεις. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ δύσκολα για τον Ρώσο από τα μέσα του 2ου σετ, όταν χρειάστηκε να επιστρέψει από το 2-3, 15-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 3-3.

Αργότερα στο tie-break έφτασε 2 φορές σε απόσταση 2 πόντων από την ήττα, στο 5-5 και στο 6-6, αλλά δεν έδωσε match point στον Πολωνό και το κατέκτησε με 8-6 στο 2ο set point του.

Και στο 3ο σετ ο Medvedev απειλήθηκε με break point σε 2 games, ενώ μια φορά απείλησε και το σερβίς του Hurkacz, στο 8ο game (3-4, 30-40), και μόλις στο 2ο break point που είχε σε ολόκληρο το παιχνίδι το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης (το 1ο ήταν στο 1ο σετ)!

Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, με τον Medvedev αυτή τη φορά να παίρνει από νωρίς "κεφάλι" με 4-2 και να φτάνει στο τριπλό match point στο 6-3. Ο Hurkacz έσβησε με το σερβίς του τα πρώτα δυο match points, αλλά στην 3η ευκαιρία του και 1η από το σερβίς, ο 25χρονος Ρώσος ολοκλήρωσε την πολύ μεγάλη ανατροπή.

Όπως και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα αντιμετωπίσει τον Reilly Opelka, έτσι και ο Medvedev, θα παίξει με έναν πολύ μεγάλο server στους σημερινούς ημιτελικούς. Στον τελευταίο προημιτελικό, ο John Isner πέτυχε 13 άσους και αντιμετώπισε μόνο ένα break point - το οποίο κι έσβησε - για να νικήσει τον Gael Monfils με 7-6 (5), 6-4.

Αυτή ήταν η 9η διαδοχική νίκη για τον Isner, που κατέκτησε πριν 2 εβδομάδες το τουρνουά της Ατλάντας, καθώς και η 11η στα 12 τελευταία παιχνίδια του. Άλλη μια φορά έχει συναντηθεί με τον Medvedev στο παρελθόν, στο ATP Cup το 2020, με τον Ρώσο τότε να παίρνει μια άνετη νίκη με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots