ATP
"Ο Roger ζει ακόμα το όνειρό του"

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: Instagram (@rogerfederer)
tn team Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 - 15:33

Τα λόγια του πατέρα του Roger Federer, που δείχνουν πως ούτε η νέα επέμβαση που θα χρειαστεί να κάνει στο γόνατό του μπορεί να αποτελέσει αιτία για να σταματήσει το τένις, αφού ακόμα μέχρι σήμερα φαίνεται να ζει το όνειρό του.   

Λίγες εβδομάδες πριν, οι γονείς του Federer, Robert και Lynette, είχαν παραχωρήσει συνέντευξη για την ελβετική εφημερίδα Blick.

"O Roger μοιάζει πολύ με εμένα σωματικά", είχε πει ο πατέρας του κατόχου 20 Grand Slam τίτλων, Robert.

"Νομίζω πως έχει πάρει πολλά χαρακτηριστικά από μένα, είναι εμφανές", παρενέβη η μητέρα του, Lynette. "Από μένα πήρε πιθανότατα την πειθαρχεία και την επιθυμία να προχωρά. Ίσως και το ταλέντο του στα χτυπήματα."

Ούτε και οι γονείς του Roger, δεν περίμεναν πως θα τον έβλεπαν ακόμα στο γήπεδο σ' αυτή την ηλικία: "Πάντα ακολουθούσε το ένστικτό του και την αγάπη του για το άθλημα. Επιπλέον, η σωματική του διάπλαση διατηρήθηκε σε πολύ καλό επίπεδο, παρά τη συνεχόμενη πίεση των 25 τελευταίων χρόνων", είπε η μητέρα του.

Ο πατέρας του πρόσθεσε: "Είναι θαυμάσιο που ακόμα ζει για το τένις. Δούλεψε πολύ σκληρά για να ανακάμψει μετά από τις επεμβάσεις στο γόνατο, κάτι που πραγματικά βρίσκω αξιοθαύμαστο. Ο Roger συνεχίζει να ζει το όνειρό του, τον σεβόμαστε πολύ, χωρίς να παρεμβαίνουμε στη ζωή του."

Θυμίζουμε πως ο Federer, στα 40 του χρόνια πλέον, ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως θα πρέπει να κάνει ακόμα μια εγχείρηση στο γόνατό του, προκειμένου να εξασφαλίσει την υγεία του μακροπρόθεσμα, αλλά και να νιώθει καλύτερα στα αγαπημένα του τουρνουά, αν τελικά επιστρέψει. Ξεκαθάρισε πάντως πως για τους επόμενους μήνες δεν θα τον δούμε στα γήπεδα, συνεπώς δεν θα αγωνιστεί στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο εντός της σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots