ATP
40 νίκες με περιπέτεια ο Rublev (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Western & Southern Open
tn team Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 - 21:57

O Andrey Rublev άντεξε την αντεπίθεση του εκπληκτικού Benoit Paire και έκαμψε δύσκολα την αντίστασή του στα τρια σετ, για να φτάσει τις 40 νίκες στη χρονιά και να προκριθεί στα ημιτελικά του Cincinnati Masters.

Δεν είχε καθόλου εύκολο μεσημέρι ο Andrey Rublev, ο οποίος χρειάστηκε 3ο σετ για να επιβεβαίωσει τα προγνωστικά απέναντι στον Benoit Paire, παίρνοντας τη νίκη με 6-2, 3-6, 6-3 σε 1 ώρα και 39 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Rublev έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα μετά από το 1ο σετ, στο οποίο δεν κινδύνεψε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς και έκανε δυο break, το 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2), για να το κατακτήσει με 6-2.

Ο Paire ωστόσο, ο οποίος έπαιζε πολύ καλά όλη την εβδομάδα στο Σινσινάτι, κατάφερε να περάσει στην αντεπίθεση και να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το Νο.4 του ταμπλό. Κάνοντας το πρώτο του break στο 4ο game o Γάλλος προηγήθηκε με 3-1 στο 2ο σετ και αργότερα είχε και ευκαιρίες για να κάνει το διπλό break, για να κλείσει τελικά χωρίς να κινδυνέψει στο δικό του σερβίς το σετ, για το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ ο Rublev μπορεί να μην απειλήθηκε με break point και να μπήκε ξανά σε θέση ισχύος, όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Paire. Στο 6ο game o Γάλλος έσβησε 4 break points και τελικά κράτησε το σερβίς του για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Ο Rublev όμως είχε άλλη μια ευκαιρία στο 8ο game και αυτή τη φορά την αξιοποίησε, για να κάνει το break της διαφοράς του αποφασιστικού σετ και να περάσει μπροστά με 5-3. Στη συνέχεια ο Paire επέστρεψε από το 30-0 στο 30-30, όμως ο Rublev έμεινε στο ύψος του και πήρε τους 2 επόμενους πόντους, για να "κλειδώσει" τη νίκη στο σερβίς του.

Αυτή ήταν η 40ή νίκη για τον Rublev στη φετινή σεζόν (40-13). Έγινε μόλις ο 2ος παίκτης που φτάνει τις 40 νίκες για το 2021, μετά από τον Στέφανο Τσιτσιπά (47-13), αργότερα όμως θα επιχειρήσουν να κάνουν το ίδιο και οι Daniil Medvedev (39-9) και Casper Ruud (39-10).

Επίσης αυτός είναι ο 3ος ημιτελικός σε Masters 1000 για τον 24χρονο Ρώσο και ο 3ος φετινός, μετά από το Μαϊάμι, όπου ήταν ημιφιναλίστ, και το Monte-Carlo, όπου ήταν στον τελικό.

Θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση για τον 2ο τελικό του σε Masters, απέναντι σε έναν εκ των Daniil Medvedev και Pablo Carreno Busta.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots