ATP
Federer: "Νομίζω ότι τα χειρότερα πέρασαν"

 
Federer: "Νομίζω ότι τα χειρότερα πέρασαν"
tn team Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:16

O Roger Federer βρίσκεται σε κατάσταση ανάρρωσης μετά τη χειρουργική επέμβαση που έκανε στο δεξί του γόνατο, ενώ κατάφερε να ταξιδέψει στη Βοστώνη και να παρακολουθήσει το Laver Cup, γεγονός που τον κάνει χαρούμενο όπως είπες στις δηλώσεις που παραχώρησε.

"Ήταν μια όμορφη υποδοχή, όλοι είναι χαρούμενοι που βρίσκομαι εδώ, μου εύχονται τα καλύτερα, θέλουν να είμαι και πάλι καλά." δήλωσε ο Federer στα παρασκήνια του Laver Cup στον Jim Courier.

"Έχω δει απίστευτο τένις, υπήρχαν εξαιρετικοί αγώνες και όλοι ήταν υπέροχοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα αυτό το ταξίδι"

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, παραδέχτηκε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση για το αν θα έπρεπε να προχωρήσει στη τρίτη χειρουργική επέμβαση στο δεξί του γόνατο, μετά από τα 2 χειρουργεία που έκανε πέρυσι.

"Ήξερα ότι δεν ήμουν σε κατάσταση για να μπορώ να αγωνιστώ στο κορυφαίο επίπεδο. Τώρα πρέπει να το πάω βήμα βήμα"  συνέχισε ο Federer σχετικά με τον τραυματισμό του.

"Πρέπει να περπατήσω σωστά, να τρέξω σωστά και μετά να επιστρέψω στο γήπεδο. Αλλά θα μου πάρει μερικούς μήνες και στη συνέχεια θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα για την επόμενη χρονιά"

Ενώ συνέχισε "Πρέπει να πάρω τον χρόνο μου. Δε θέλω να βιαστώ για τίποτα σε αυτό το σημείο. Αυτό είναι κάτι που ισχύει και γενικότερα στη ζωή μου. Δεν χρειάζεται τίποτα βιασύνη. Νομίζω ότι τα χειρότερα πέρασαν πλέον. Είμαι πραγματικά χαρούμενος τώρα."

O Federer είναι γνωστό πως είναι αγαπητός στο κοινό κάτι που αποδείχθηκε και απο το χειροκρότημα που πήρε και στο TD Garden καθώς παρακολουθούσε τους αγώνες του Laver Cup, στο οποίο συμμετείχε και τις 3 προηγούμενες χρονιές που πραγματοποιήθηκε.

"Νομίζω πως η Βοστώνη είναι μια μεγάλη πόλη. Το γήπεδο είναι υπέροχο, ο κόσμος απίστευτος. Και οι δυο ομάδες έχουν συγκεντρώσει κορυφαίας ποιότητας παίχτες. Και αυτός ήταν ο σκοπός, να γίνει ένα τουρνουά όπου θα έπαιζαν όλοι αυτοί οι παίκτες μαζί για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, ώστε

να μάθουν ο ένας τον άλλο, αποκτώντας έμπνευση και κίνητρο που θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και για το επόμενο έτος."

Ο Roger Federer φέτος έδωσες μόλις 14 αγώνες, με τελευταία την αναμέτρηση τον Ιούλιο στα προημιτελικά του Wimbledon απέναντι στον Hubert Hurkacz, από τον οποίο ηττήθηκε με 3-0 σετ, ενώ φιλοδοξεί να επιστρέψει το 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots