ATP
Ruud και Norrie στον τελικό του Σαν Ντιέγκο (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Greg Siller
tennisnews team Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 - 9:06

Μετά από έναν αγώνα θρίλερ, ο Casper Ruud κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Grigor Dimitrov και να προκριθεί στον τελικό του Σαν Ντιέγκο, όπου θα αντιμετωπίσει τον εκπληκτικό φέτος Cameron Norrie, που έβγαλε εκτός τον Andrey Rublev.

Μετά από έναν συναρπαστικό ημιτελικό στο Σαν Ντιέγκο, ο Casper Ruud επικράτησε του Grigor Dimitrov με 6-4, 4-6, 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Θα είναι ο 8ος τελικός καριέρας για τον 22χρονο Νορβηγό, που θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-2), 5ο στη φετινή σεζόν, όπου έχει κερδίσει ήδη το Geneva Open στη Γενεύη, το Swedish Open στο Bastand, το Swiss Open στο Gstaad και το Austrian Open στο Kitzbuhel.

Και οι 5 τίτλοι του είναι σε χωμάτινα τουρνουά και 250άρια. Αυτή τη φορά θα διεκδικήσει επίσης 250άρι τίτλο, αλλά για πρώτη φορα στην καριέρα του θα αγωνιστεί σε τελικό hardcourt διοργάνωσης.

Ο Ruud κέρδισε το 1ο σετ παρόλο που ήταν πίσω με 0-2, ενώ στο 2ο σετ προηγήθηκε με break και είχε τον απόλυτο έλεγχο στο 6-4, 2-1, όμως ήταν η σειρά του Dimitrov να επιστρέψει από break πίσω και να πάρει ένα σετ, ισοφαρίζοντας τον αγώνα.

Στο αποφασιστικό σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από 2 break στα 4 πρώτα games, με τον Ruud να προηγείται 2 φορές με break και να χάνει γρήγορα το προβάδισμά του. Στο 7ο game έκανε νέο break o Nορβηγός και πέρασε μπροστά με 4-3, για να διατηρήσει αυτή τη φορά το προβάδισμα ως το τέλος και να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-4 στο 10ο game, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 2 ώρες και 29 λεπτά.

Αυτή ήταν η 46η νίκη για τον Ruud στη φετινή σεζόν. Πέρασε στην 3η θέση με τις περισσότερες νίκες στη χρονιά, πίσω από τους Στέφανο Τσιτσιπά (51) και Daniil Medvedev (48).

46 νίκες έχει και ο Andrey Rublev, ο οποίος έμεινε εκτός τελικού, καθώς ηττήθηκε από τον φανταστικό φέτος Cameron Norrie με 3-6, 6-3, 6-4.

Ο 26χρονος Βρετανός, ο οποίος κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του πριν λίγους μήνες στο Los Cabos Open στο Μεξικό, προκρίθηκε για 6η φορά στην καριέρα του σε τελικό (1-4) και οι 5 είναι στη φετινή χρονιά, καθώς ήταν ακόμα φιναλίστ στο Εστορίλ, στη Λυών και στο Queen's.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots