ATP
Στα ημιτελικά του Indian Wells o Dimitrov (vids)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 - 1:29

O Grigor Dimitrov επέστρεψε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι από σετ πίσω, κέρδισε τον Hubert Hurkacz και προκρίθηκε στον σημαντικότερο ημιτελικό που έχει παίξει στα δυο τελευταία χρόνια. Στα ημιτελικά του Indian Wells προκρίθηκε και ο Cameron Norrie.

Συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις του στην έρημο της Καλιφόρνιας, ο Grigor Dimitrov απέκλεισε και τον Hubert Hurkacz από το Indian Wells, κερδίζοντάς τον με 3-6, 6-4, 7-6 (3), για να προκριθεί στα ημιτελικά του BNP Paribas Open.

Ο Dimitrov, που προκρίθηκε για 1η φορά στα ημιτελικά ενός Masters 1000 τουρνουά από το 2019 (Παρίσι), χρειάστηκε για 2η συνεχόμενη μέρα να φτάσει σε μια δύσκολη ανατροπή. Θυμίζουμε πως χθες είχε ανατρέψει το 4-6, 1-4 απέναντι στο Νο.1 του ταμπλό, Daniil Medvedev, ενώ σήμερα έχασε το 1ο σετ και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στα μέσα του 2ου σετ.

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα έχασε το προβάδισμα με 2-0 στο 2ο σετ, χρειάστηκε να σώσει διπλό break point στο 3-3, 15-40 για να μείνει στο παιχνίδι και να περάσει μπροστά με 4-3. Λίγο αργότερα έκανε το break για να πάρει το σετ με 6-4 και να στείλει το παιχνίδι σε 3ο σετ.

Εκεί και πάλι ήρθε αντιμέτωπος με διπλό break point στο 1-1, 15-40, αλλά υπερασπίστηκε το σερβίς του και πέρασε μπροστά με 2-1. Αργότερα έκανε το πρώτο break του σετ και "ξέφυγε" με 5-2, αλλά ο Hurkacz κρατήθηκε στο ματς, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games για την εκ νέου ισοφάριση.

Ο Dimitrov είχε τελικά τον τελευταίο λόγο στην αναμέτρηση, αφού στο tie-break που έκρινε το νικητή ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-2, για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση σε 2 ώρες και 37 λεπτά συνολικού αγώνα.

Στον σημαντικότερο ημιτελικό του από τον Οκτώβριο του 2019, ο Dimitrov θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie, που νωρίτερα έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς και συνέτριψε τον Diego Schwartzman με 6-0, 6-2 σε 73 μόλις λεπτά.

O Norrie προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν προημιτελικό Masters διοργάνωσης χθες και έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή του πορεία, παίρνοντας και την πρώτη του πρόκριση σε έναν ημιτελικό.

Ό,τι και αν συμβεί από δω και πέρα θα βελτιώσει το ρεκόρ του και θα είναι τουλάχιστον στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη εβδομάδα, με το προηγούμενο career high του να είναι η σημερινή του θέση, το Νο.26. Αν κερδίσει τον Dimitrov, θα εξασφαλίσει μια άνοδο τουλάχιστον έως το Νο.17 του κόσμου!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots