ATP
Απέκλεισε τον Rublev ο Van De Zandschulp (vid)

 
Botic Van De Zandschulp
Botic Van De Zandschulp © Brad Penner/USTA
tn team Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 - 21:01

Σε ακόμα μια πολύ μεγάλη νίκη σ' αυτή τη χρονιά έφτασε ο Botic Van De Zandschulp, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Andrey Rublev και τον άφησε εκτός ημιτελικών στο 250άρι της πατρίδας του, στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Botic Van De Zandschulp, ο παίκτης αποκάλυψη του φετινού US Open, επιβλήθηκε του Andrey Rublev με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στους "4" καλύτερους του St. Petersburg Open στην Αγία Πετρούπολη.

Ο 26χρονος Ολλανδός, που όπως και στο US Open είναι qualifier στο indoor τουρνουά της Ρωσίας, "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του κορυφαίου του ταμπλό Rublev στο 1ο σετ, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3).

Στο 2ο σετ ο Rublev έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2, αλλά ο Van De Zandschulp έκανε διαδοχικά break και κέρδισε συνολικά 4 games στη σειρά, για να ανατρέψει το 2-4 και να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Van De Zandschulp απέναντι σε παίκτη από το Top 10 και η σημαντικότερη στην καριέρα του. Ο 26χρονος Ολλανδός, ο οποίος είχε φτάσει έως και το Νο.62 της παγκόσμιας κατάταξης, βρίσκεται σήμερα στο Νο.69 και θα ανεβεί τουλάχιστον έως το Νο.63 την ερχόμενη Δευτέρα.

Πριν από το US Open δεν είχε βρεθεί ποτέ στο Top 100.

Αυτός θα είναι ο πρώτος του ημιτελικός στο tour και θα αντιμετωπίσει τον Marin Cilic, που κέρδισε νωρίτερα τον Roberto Bautista Agut, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-4, 3-6, 6-3.

Στον άλλον ημιτελικό, ο Taylor Fritz θα αντιμετωπίσει τον Jan-Lennard Struff. Ο Fritz επιβλήθηκε του John Millman με 6-4, 6-2, ενώ ο Struff έβγαλε εκτός το Νο.2 του ταμπλό, Denis Shapovalov, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-3. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει κανείς από τους 4 πρώτους του ταμπλό στα ημιτελικά, με τον Fritz από το Νο.5 να είναι ο highest-ranked παίκτης που συνεχίζει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots