ATP
Στους "4" της Βιέννης Sinner και Tiafoe (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Bildagentur Zolles
tn team Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 - 0:54

O Jannik Sinner και ο Frances Tiafoe κέρδισαν τους Casper Ruud και Diego Schwartzman αντίστοιχα και μπήκαν στα ημιτελικά του Erste Bank Open στη Βιέννη.

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο ATP Finals της πατρίδας του βρίσκεται ο Jannik Sinner, ο οποίος κέρδισε τον Casper Ruud με 7-5, 6-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Erste Bank Open στη Βιέννη.

Ο 20χρονος Ιταλός απώλεσε ένα προβάδισμα με break που είχε πάρει από νωρίς και βρέθηκε πίσω με 3-4 και με 4-5 στο 1ο σετ. Κατάφερε όμως να κερδίσει τα 9 από τα 10 τελευταία games της αναμέτρησης και να φτάσει στη νίκη σε 1 ώρα και 37 λεπτά. Αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη του και έφτασε τα 22 συνεχόμενα κερδισμένα σετ σε τουρνουά indoors.

Ο Sinner είναι όλο και πιο κοντά στο ATP Finals και πλέον βρίσκεται στην 8η θέση, που οδηγεί στην πρόκριση. Επιπλέον απέκλεισε έναν από τους αντιπάλους του, τον Ruud. Αν κερδίσει και αύριο, θα τον προσπεράσει στην 7η θέση του Race και θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητές του για να μπει στο Τορίνο.

Θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, που μετά από τον Στέφανο Τσιτσιπά έφτασε σε μια ακόμα πολύ καλή νίκη, επικρατώντας του Diego Schwartzman με 6-4, 7-6 (6).

Και στα δυο σετ ο Tiafoe απώλεσε προβάδισμα με break, αλλά στο τέλος κατάφερε να τα κερδίσει. Στο 1ο σετ κέρδιζε με 3-0, αλλά ισοφαρίστηκε σε 3-3, πριν κάνει νέο break στο 10ο game και το πάρει με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Αμερικανός απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-1, χάνοντας και ένα match point στο 8ο game για το 6-2! Είδε το 5-1 να γίνεται 5-6 και ο Schwartzman είχε τη μεγάλη ευκαιρία να σερβίρει για να πάρει το σετ, ο Tiafoe όμως έκανε το break και το έστειλε σε tie-break. Εκεί έφερε και πάλι το πλεονέκτημα στο μέρος του, καταφέρνοντας να σβήσει και ένα set point στο 5-6 για να κερδίσει 3 πόντους στη σειρά και να επικρατήσει με 8-6.

Θα είναι ο 1ος ημιτελικός για φέτος για τον 23χρονο Αμερικανό και ο 4ος συνολικά στην καριέρα του - 1ος σε 500άρι τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots