ATP
Πήρε το "next gen" ντέρμπι ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Darren Carroll/USTA
tn team Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 - 19:37

O Carlos Alcaraz κέρδισε τον Jannik Sinner στο μεγάλο "next gen" ντέρμπι της ημέρας και προκρίθηκε στους "16" του Rolex Paris Masters.

Ο Alcaraz κέρδισε μετά από δυο κλειστά σετ τον Sinner με 7-6 (1), 7-5 και εξασφάλισε την είσοδό του στην τελική 16άδα του παρισινού Masters στο Bercy.

Ο 18χρονος Ισπανός, που εντυπωσιάζει τους τελευταίους μήνες κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις και δείχνοντας σταθερότητα στο επίπεδο του παιχνιδιού του, κέρδισε το 1ο σετ μετά από ένα άψογο tie-break, στο οποίο έχασε μόλις έναν πόντο.

Είχαν προηγηθεί 2 break στο 1ο σετ, ένα για κάθε παίκτη, που είχαν γίνει στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Μετά απ' αυτό ο Alcaraz δεν απειλήθηκε ξανά με break points και έχασε 2 ευκαιρίες για να κάνει εκείνος τo break.

Ούτε στο 2ο σετ κινδύνεψε με break point o Alcaraz, ο οποίος ήταν καλύτερος από τον Sinner. Έχασε 6 break points συνολικά, 3 στο 3ο και ακόμα 3 στο 5ο game ο Ισπανός, ο οποίος ωστόσο επέμεινε και έφτασε τελικά στο break στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει λίγο μετά με επιτυχία για το "σφράγισμα" της νίκης.

Για πρώτη φορά θα είναι στους "16" ενός Masters o Alcaraz, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να φτάσει ακόμα πιο μακριά, καθώς θα αντιμετωπίσει αύριο τον επίσης ταλαντούχο και μόλις 21 ετών Hugo Gaston.

O νεαρός Γάλλος ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του στο Παρίσι και σήμερα απέκλεισε το Νο.12 του ταμπλό, Pablo Carreno Busta, με 6-7 (3), 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots