ATP
Πήρε την 1η νίκη ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 - 17:15

O Daniil Medvedev έμεινε πίσω με σετ, βρήκε όμως το δρόμο προς τη νίκη εις βάρος του Hubert Hurkacz και έκανε το πρώτο βήμα στην προσπάθεια για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο ATP Finals.

Ο περσινός πρωταθλητής και Νο.2 στο ταμπλό του ATP Finals, Daniil Medvedev, τα βρήκε σκούρα αρχικά όμως τελικά κατάφερε να φύγει από το court νικητής, επικρατώντας του Hubert Hurkacz με 6-7 (5), 6-3, 6-4, στον αγώνα που άνοιξε την "αυλαία" για το τουρνουά του Τορίνου.

Στο πρώτο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν κατάφερε να φτάσει σε break point, με τον Hurkacz, στο πρώτο του ever ATP Finals, να κάνει ένα πολύ καλό tie-break και να επικρατεί με 7-5, για να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον περσινό πρωταθλητή.

Ο 25χρονος Ρώσος ωστόσο έδωσε άμεση απάντηση, καθώς με ένα γρήγορο break προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ και χωρίς να κοιτάξει πίσω του έφτασε στην κατάκτησή του στο 9ο game, με 6-3.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 3ο σετ, με τον Medvedev να κάνει break στο πρώτο game και να αποκτά ένα προβάδισμα με 2-0. Χωρίς να ανησυχήσει από τη γραμμή του σερβίς, αφού δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα από τα 3 σετ, ο Ρώσος πρωταθλητής "σφράγισε" τη νίκη του στο 10ο game του 3ου σετ (6-4), έπειτα από 2 ώρες ακριβώς παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Medvedev επί του Hurkacz σε 3 αναμετρήσεις (2-1) και η 2η σε σκληρή επιφάνεια (2-0). Ο Ρώσος έγινε ο 3ος παίκτης που έφτασε τις 55 νίκες στη φετινή χρονιά, μετά από τους Στέφανο Τσιτσιπά (55-18) και Alexander Zverev (55-14), το έκανε όμως σε λιγότερες αναμετρήσεις και από τους δυο, αφού έχει ρεκόρ 55-12 σε 67 αγώνες.

Έκανε παράλληλα το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals στον "κόκκινο" όμιλο, όπου βρίσκονται ακόμα οι Alexander Zverev και Matteo Berrettini, που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους απόψε (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots