ATP
Για 2η φορά πρωταθλητής στο ATP Finals o Zverev! (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 - 19:28

O Alexander Zverev "εκθρόνισε" τον Daniil Medvedev από το ATP Finals, κερδίζοντάς τον καθαρά με 2-0 σετ στον μεγάλο τελικό, για να αναδειχθεί πρωταθλητής για 2η φορά στο σπουδαίο τουρνουά.

Ο Alexander Zverev ήταν τρομερός από τη γραμμή του σερβίς, έμοιαζε πιο φρέσκος παρότι έπαιξε πιο αργά χθες και είχε σίγουρα πιο δύσκολο αγώνα από τον Daniil Medvedev, και επιβλήθηκε του Ρώσου με 6-4, 6-4, "καθαρίζοντας" τον τελικό του ATP Finals σε 75 μόλις λεπτά!

Μετά από την πολύ μεγάλη νίκη του επί του Novak Djokovic, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, χθες στα ημιτελικά, ο Zverev κέρδισε και το Νο.2, για να επιστρέψει πανάξια στον θρόνο του Finals.

Ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο την φετινή χρονιά, στην οποία κέρδισε τους 2 πιο σημαντικούς τίτλους μετά από τα Grand Slams, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ATP Finals, ενώ κέρδισε ακόμα και δυο Masters 1000 τουρνουά, σε Μαδρίτη και Σινσινάτι.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος του στη χρονιά, καθώς είχε κερδίσει και τα 500άρια σε Ακαπούλκο και Βιέννη. Συνολικά έφτασε τους 19 τίτλους καριέρας (19-9 σε τελικούς), ενώ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες (59) και τους περισσότερους τίτλους (6) γι' αυτή τη χρονιά στην ΑΤΡ.

Μετά την ήττα του από τον Medvedev σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι στο round robin - που ήταν η 5η διαδοχική του ήττα από τον Ρώσο - ο Zverev είχε σήμερα την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς, παίζοντας καλύτερα και διατηρώντας τα σκήπτρα σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Μόλις στο 3ο game έκανε το πρώτο του break στο ματς ο 24χρονος, ο οποίος προηγήθηκε με 2-1. Είχε ένα break point για να κάνει και το διπλό break στο 5ο game και μπορεί να μην τα κατάφερε, έφτασε όμως χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στην κατάκτηση του σετ, αφού από τη γραμμή του σερβίς έχασε μόνο 5 πόντους σε ολόκληρο το σετ!

Κάπως έτσι πήγε και το 2ο σετ, στο οποίο o Zverev έκανε ακόμα νωρίτερα το break, προηγήθηκε με 2-0 και δεν κοίταξε πίσω του. Μόνο ένα game του Sascha σ' αυτό το σετ πήγε στην ισοπαλία (40-40) και σε κανένα δεν απειλήθηκε με break point, για να "σφραγίσει" τη νίκη του στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 15 λεπτά αγώνα. 

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Zverev, σε 12 αναμετρήσεις με τον Medvedev (6-6). Οι δυο τους έχουν ήδη ένα σπουδαίο rivalry και ο Γερμανός κατάφερε να βάλει τέλος σε ένα σερί 5 νικών του Ρώσου, που είχε να χάσει από τον Zverev από το ATP Finals του 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots