ATP
Becker: "Μπορεί ο Zverev να γίνει Νο.1 το 2022"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 18:11

Μετά το πολύ δυναμικό του κλείσιμο στη χρονιά, ο Boris Becker αναφέρθηκε στον Alexander Zverev και στις πιθανότητές του να γίνει το νέο Νο.1 του κόσμου το 2022.

"Ο επόμενος στόχος του είναι σίγουρα να ανεβεί στο Νο.1. Μπορώ να τον δω εκεί και τη νέα σεζόν, αρκεί όμως να κερδίσει κάποιο Grand Slam", σχολίασε ο 54χρονος προπονητής και σχολιαστής, πρώην πρωταθλητής και κάτοχος 6 Grand Slams τίτλων.

"Το απόλυτο Νο.1 για το 2021 ήταν ο Novak Djokovic, ο οποίος κατέκτησε 3 Grand Slams. Ο Sascha κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο και για 2η φορά το ATP Finals. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή και πετυχημένη χρονιά για εκείνον", πρόσθεσε.

Ο Zverev κέρδισε τους δυο σημαντικότερους τίτλους για φέτος μετά από τα Grand Slams, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ATP Finals, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο major, ούτε να φτάσει σε τελικό, όπως είχε κάνει το 2020 στο US Open.

Κέρδισε επίσης δυο Masters τίτλους, στη Μαδρίτη και στο Τορόντο, καθώς και 6 τίτλους συνολικά, περισσότερους από κάθε άλλον παίκτη στο ATP Tour.

Και ο ίδιος, μετά τη νίκη του στον τελικό του ATP Finals, είχε σταθεί στον μεγάλο στόχο του Grand Slam: "Πιστεύω πως θα έρθει το Slam, γιατί όχι; Έχω πετύχει σε κάθε επίπεδο και τώρα λείπει μόνο ένα. Ελπίζω να τα καταφέρω την επόμενη χρονιά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots