ATP
Το μήνυμα του Rafa για την επιστροφή του (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 - 15:04

Με ένα βίντεο, ο Rafael Nadal επιβεβαίωσε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του μετά από 4 και πλέον μήνες, στο τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι στα μέσα του Δεκέμβρη.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψω στο Mubadala World Tennis Championships στο Άμπου Ντάμπι, ελπίζω να σας δω σύντομα εκεί", είπε ο Nadal στο μήνυμά του, που δημοσίευσε η επίσημη σελίδα του τουρνουά.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων είχε μια χρονιά που στην ουσία έκλεισε μετά τη χωμάτινη σεζόν, αφού μετά τον χαμένο τελικό από τον Novak Djokovic στο Roland Garros ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στο πόδι.

Είχε κάνει μια προσπάθεια να επιστρέψει για τα αμερικάνικα τουρνουά τον Αύγουστο και είχε δώσει δυο αγώνες στο Citi Open της Ουάσινγκτον την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, όπου κέρδισε τον Jack Sock, αλλά έχασε στη συνέχεια από τον Lloyd Harris.

Μετά απ' αυτό, ο Nadal αποκάλυψε πως δεν είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του και απέσυρε τη συμμετοχή του απ' όλα τα τουρνουά για το υπόλοιπο του 2021. Θα κλείσει σε μια εβδομάδα 4 μήνες απουσίας από την ενεργό δράση, ενώ ουσιαστικά δεν έχει παρουσία στο tour για περίπου 6 μήνες, από το Roland Garros.

Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος, όλα βαίνουν καλώς στην προετοιμασία του και θα τον δούμε στο court σε κάτι περισσότερο από δυο εβδομάδες, για το τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι.

O 35χρονος Ισπανός θα δώσει τον πρώτο του αγώνα την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, απέναντι στο νικητή του αγώνα του Dominic Thiem με τον Andy Murray. Θα δώσει έναν ακόμα αγώνα, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, που θα είναι είτε για την 1η είτε για την 3η θέση, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα φέρει στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots