ATP
Corretja: "Αυτό με ανησυχεί περισσότερο στον Rafa"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 - 18:05

Ο Alex Corretja έκανε ένα σχόλιο για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Rafael Nadal στη δράση, εκφράζοντας τον μεγαλύτερο προβληματισμό του.

"Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο στην ανάρρωση του Rafa είναι οι κινήσεις του. Η κινητικότητά του στο court, η έντασή του, ο τρόπος που θα κινείται και που θα στηρίζεται όταν χτυπάει την μπάλα. Όταν κινείται καλά και μπορεί να στηρίξει καλά το σώμα του για να χτυπήσει το backhand του, μπορεί να παίξει τέλεια και στο forehand του και να κυριαρχήσει στον πόντο. Το πρόβλημα είναι το πως θα φτάνει στην μπάλα και θα είναι σε θέση να υποστηρίξει το backhand του", είπε ο Corretja, σε σχόλιό του για το Eurosport.

"Αυτό το έξτρα μισό δευτερόλεπτο που έχει ανάγκη σήμερα, είναι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο. Τα υπόλοιπα θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να τα βρει και θα το κάνει μόλις αποκτήσει ρυθμό", πρόσθεσε ο 47χρονος Ισπανός, άλλοτε Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη.

"Χρειάζεται αγώνες γιατί το σώμα του δεν έχει συνηθίσει αυτό τον πόνο. Πρέπει να βρει ρυθμό, αλλά είναι αρκετά καλός για να μπορέσει να το κάνει αυτό την πρώτη εβδομάδα του Australian Open. Πρέπει όμως να βρει καλό ρυθμό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σώμα του και το τένις του την δεύτερη εβδομάδα."

Ο Nadal είναι ήδη στο Άμπου Ντάμπι, τον τελευταίο σταθμό της προετοιμασίας του πριν πάει στην Αυστραλία. Αυτή την εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Mubadala World Tennis Championship, αντιμετωπίζοντας στον πρώτο του αγώνα μετά από 4,5 μήνες το νικητή της αναμέτρησης του Andy Murray με τον Dan Evans.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots