ATP
Mubadala WTC: Την 3η θέση ο Shapovalov (vid)

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov © Mubadala World Tennis Championship
tn team Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 - 17:12

O Denis Shapovalov κέρδισε τον Rafael Nadal σε ένα πολύ κλειστό ματς και κατέλαβε την 3η θέση του Mubadala World Tennis Championship στο Άμπου Ντάμπι.

Μετά από έναν γεμάτο και κλειστό αγώνα, ο Denis Shapovalov επικράτησε του Rafael Nadal με 6-7 (4), 6-3, 10-6 και πήρε την 3η θέση του Mubadala World Tennis Championship.

Ο Nadal στάθηκε αρκετά καλά, στον δεύτερο αγώνα του μετά από 4,5 μήνες. Κατάφερε να επιστρέψει από break πίσω στο 1ο σετ, στο οποίο υπέστη break στο πρώτο game και ήταν πίσω μέχρι το 3-5. Στο 10ο game ο Ισπανός πήρε πίσω το break και ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Rafa ολοκλήρωσε την ανατροπή στο σετ, επικρατώντας με 7-4.

Ο Nadal έσβησε 3 break points νωρίς στο 2ο σετ, για να ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ στο 3ο game είχε την ευκαιρία του να περάσει εκείνος μπροστά με break, την έχασε όμως και ο Shapovalov κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 2-1.

Ο Καναδός δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς του και είχε ένα ακόμα χαμένο break point στο 6ο game (3-3). Τελικά έκανε το break στο 8ο game, προηγήθηκε με 5-3 και με love service game ολοκλήρωσε το 2ο σετ με 6-3.

Ο αγώνας κρίθηκε σε match tie-break, όπου ο Shapovalov απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο, προηγήθηκε με 3-1 και αργότερα με 5-2, για να διατηρήσει ως το τέλος μια διαφορά ασφαλείας και να επιβληθεί με 10-6, "σφραγίζοντας" τη νίκη σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots