ATP
1ος ημιτελικός από το 2017 για τον Κοκκινάκη! (vids)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Tennis Australia
tn team Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 - 16:02

Ο Θανάσης Κοκκινάκης συνεχίζει την μαγική του εβδομάδα στην Αδελαΐδα, καθώς απέκλεισε και τον Mikael Ymer, για να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό στο ATP Tour από το καλοκαίρι του 2017!

Ο Θανάσης Κοκκινάκης επιβλήθηκε μετά από μια μεγάλη μάχη του Mikael Ymer με 7-6 (9), 4-6, 6-4 και προκρίθηκε στην τελική 4άδα του Adelaide International, στη γενέτειρά του, Αδελαΐδα.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος πέρασε πολλά τα τελευταία χρόνια με τους τραυματισμούς αλλά αρνήθηκε να "κρεμάσει" τη ρακέτα του, προκρίθηκε για 1η φορά σε έναν ημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης μετά από 4,5 χρόνια, από τον Αύγουστο του 2017, όταν είχε παίξει στον τελικό του Los Cabos στο Μεξικό.

Μετά από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ χωρίς κανένα break point, o Κοκκινάκης κατάφερε να επιστρέψει από το 1-3 και να προηγηθεί με 5-3 στο tie-break, όπου έσβησε 3 set points και τελικά αξιοποίησε τη 2η δική του ευκαιρία για να το κατακτήσει με 11-9!

Στο 2ο σετ ο Σουηδός έκανε πολύ νωρίς το break και προηγήθηκε με 2-0, διατηρώντας το προβάδισμα αυτό έως και το τέλος του. Στο 3ο σετ ο Κοκκινάκης ήταν εκείνος που πήρε το γρήγορο break και προηγήθηκε με 3-0, όμως ο Ymer ισοφάρισε γρήγορα σε 3-3.

Το καθοριστικό break έγινε από τον Ελληνοαυστραλό στο 10ο game, όταν ο Ymer σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά στο 4-5, με τον Κοκκινάκη να αξιοποιεί το πρώτο του match point πιέζοντας τον αντίπαλό του που έκανε τελικά το λάθος με το forehand.

Το παιχνίδι έφτασε τις 2 ώρες και τα 45 λεπτά σε διάρκεια, με τον Κοκκινάκη να πανηγυρίζει έντονα τη νέα μεγάλη επιτυχία του και το κοινό φυσικά να τον ακολουθεί, διατηρώντας την εκπληκτική ατμόσφαιρα σε όλο το τρίωρο της αναμέτρησης.

Στον σημαντικότερο αγώνα του εδώ και αρκετό καιρό, ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει τον Gael Monfils, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μετά την άνετη πρεμιέρα του επί του Juan Cerundolo με 6-2, 6-1, ο 35χρονος Γάλλος κέρδισε άνετα και τον Tommy Paul, με 6-4, 6-1, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Στον άλλον ημιτελικό του τουρνουά της Αδελαΐδας, θα παίξουν οι Marin Cilic και Karen Khachanov. O Cilic κέρδισε τον Laslo Djere με 6-3, 6-2, ενώ ο Khachanov απέκλεισε τον Egor Gerasimov με 7-5, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots