ATP
Πρωταθλητής στη Μελβούρνη ο Rafa! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Tennis Australia
tn team Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 - 12:23

O Rafael Nadal, ο οποίος δεν ήξερε αν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία έως και τις τελευταίες ημέρες του 2021, αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 250άρι της Μελβούρνης την πρώτη εβδομάδα του 2022!

Ο Nadal, ο οποίος είχε χάσει το δεύτερο μισό του 2021 λόγω τραυματισμού στο πόδι και είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολος έως και την τελευταία στιγμή για τα τουρνουά της Αυστραλίας, έκανε ένα δυναμικό comeback, κατακτώντας τον τίτλο στο 250άρι της Μελβούρνης την πρώτη εβδομάδα του 2022!

Ο 35χρονος Ισπανός κέρδισε στη Rod Laver Arena τον 24χρονο Αμερικανό Maxime, που ήταν η αποκάλυψη αυτής της εβδομάδας και από τα προκριματικά έφτασε πανάξια στον πρώτο τελικό της καριέρας του, με 7-6 (6), 6-3.

Δεν ήταν εύκολος αγώνας για τον Rafa, απέναντι σε ένα πολύ επιθετικό παίκτη που λατρεύει το σερβίς-βολέ, όμως κατάφερε να βγει "αλώβητος" και απ' αυτόν, για να κατακτήσει τον τίτλο χωρίς να χάσει σετ.

Στο 1ο σετ, αν και έχασε 5 break points και δεν απειλήθηκε καθόλου στα δικά του service games, ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων κινδύνεψε στο tie-break, όπου απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-0 και αντιμετώπισε set point στο σερβίς του Αμερικανού, στο 5-6. Κατάφερε όμως να κάνει δυο mini-break στη σειρά και να δημιουργήσει set point στο δικό του σερβίς, το οποίο και αξιοποίησε κάνοντας το 8-6.

Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με break o Nadal, στο 1-2, "έσπασε" όμως 2 φορές τα επόμενα λεπτά το σερβίς του Αμερικανού, στο 4ο (2-2) και στο 8ο game (5-3), για να "κλειδώσει" τη νίκη του με ένα εύκολο κράτημα σερβίς για το 6-3 στο 9ο game, έπειτα από 1 ώρα και 47 λεπτά αγώνα.

Τρεις νίκες χρειάστηκε αυτή την εβδομάδα για να φτάσει ως τον τίτλο ο Nadal, ο οποίος είχε πάρει bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε τον Ricardas Berankis με 6-2, 7-5. Στα προημιτελικά πήρε walkover εις βάρος του Tallon Griekspoor και στα ημιτελικά κέρδισε τον Emil Ruusuvuori με 6-4, 7-5.

Αυτός ήταν ο 89ος τίτλος στην πλούσια καριέρα του, σε 126 τελικούς (89-37). Αυτή είναι επίσης η 19η διαδοχική σεζόν, στην οποία ο Nadal κερδίζει τουλάχιστον έναν τίτλο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία του ATP Tour!

Ήταν μια φανταστική εβδομάδα προφανώς και για τον Cressy, η καλύτερη στην καριέρα του, βγάζοντας εκτός μεταξύ άλλων το Νο.2 του ταμπλό Reilly Opelka και το Νο.3 Grigor Dimitrov. Θα κερδίσει 37 θέσεις ο Αμερικανός και θα ανεβεί στο Νο.75 αύριο, ξεπερνώντας και το προηγούμενο ρεκόρ του κατά πολύ (Νο.112).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots