ATP
2ος συνεχόμενος ημιτελικός για τον Κοκκινάκη! (vid)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 - 12:46

Από το καλοκαίρι του 2017 είχε να παίξει σε ημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος άνοιξε τη χρονιά με φανταστικές εμφανίσεις στην Αδελαΐδα και προκρίθηκε σε δυο συνεχόμενους ημιτελικούς τις δυο τελευταίες εβδομάδες!

Μετά την πορεία της προηγούμενης εβδομάδας, όπου τον σταμάτησε ο Gael Monfils στα ημιτελικά του Adelaide International 1, o Θανάσης Κοκκινάκης προκρίθηκε στα ημιτελικά και αυτή την εβδομάδα, στο δεύτερο 250άρι τουρνουά της Αδελαΐδα.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Aleksandar Vukic με 6-7 (5), 6-3, 6-2 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στην τελική 4άδα του τουρνουά της γενέτειράς του.

Πριν από μια εβδομάδα, ο Κοκκινάκης είχε 4,5 χρόνια να παίξει σε ημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, από τον Αύγουστο του 2017, όταν ήταν φιναλίστ στο Los Cabos. Έκτοτε, έχει δυο back-to-back προκρίσεις σε ημιτελικούς στην Αδελαΐδα και δείχνει πως βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που έχει βρεθεί από το 2015, απ' όταν δηλαδή ξεκίνησε αυτός ο ατελείωτος γολγοθάς τραυματισμών που τον εμπόδισε να παίξει τένις στο 100%.

Αυτές τις δυο εβδομάδες ο Κοκκινάκης φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση, καθώς ανταπεξέρχεται και από δύσκολες δοκιμασίες για το σώμα. Σήμερα, για 2η συνεχόμενη μέρα, έμεινε στο court για περισσότερες από 2 ώρες και επέστρεψε από σετ πίσω. Θυμίζουμε πως χθες απέκλεισε το Νο.2 του ταμπλό, John Isner, σε μια μάχη τριών tie-break.

Έχασε και σήμερα το 1ο σετ στο tie-break o Θανάσης, παρά το γεγονός πως είχε πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να κάνει το break. Αυτό ωστόσο δεν τον επηρέασε, αφού το break ήρθε στο 8ο game του 2ου σετ, μετά από 11 συνολικά χαμένα break points! Έκανε το 5-3 και κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 6-3.

Συνεχίζοντας να κυριαρχεί, έκανε συνεχόμενα break και στο 3ο σετ, για να "ξεφύγει" σύντομα με 5-1. Είχε μάλιστα ευκαιρία για break και στο ένα από τα δυο games του Vukic που δεν έκανε break, για να κλείσει τελικά άνετα το σετ στο 6-2 με ένα love service game.

Σε 3 αναμετρήσεις έως τώρα στην εβδομάδα, ο Κοκκινάκης δεν έχει χάσει ούτε μια φορά το σερβίς του, δείχνοντας ακόμα πιο σταθερός από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας, έπεσε πάνω στον φορμαρισμένο και πολύ δυνατό Gael Monfils, τον οποίο κοίταξε στα μάτια μόνο για ένα σετ. Και στα ημιτελικά αυτής της εβδομάδας θα έχει δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει τον καλύτερο βάσει seeding παίκτη που συνεχίζει, Marin Cilic, που είναι στο Νο.4 του ταμπλό και απέκλεισε νωρίτερα τον Tommy Paul με 6-4, 2-6, 6-3.

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι δυο unseeded Γάλλοι, Corentin Moutet και Arthur Rinderknech. Ο Moutet, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά απέκλεισε σήμερα τον Thiago Monteiro με 6-4, 6-4, ενώ ο Rinderknech έβγαλε εκτός το Νο.3 του ταμπλό, Karen Khachanov, κερδίζοντάς τον με 7-6 (7), 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots