ATP
Πλησιάζει την κορυφή ο Medvedev, στο Νο.6 ο Berrettini

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 - 8:55

O Daniil Medvedev έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, μείωσε όμως και πάλι αισθητά τη διαφορά του από τον Novak Djokovic και θα τον απειλήσει τις επόμενες εβδομάδες. Σταθερός στο Νο.4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Νο.6 ανέβηκε ο Matteo Berrettini, ενώ υποχώρησε στο Νο.30 ο Roger Federer.

Στους 890 βαθμούς (από τους 2.080) μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ο Daniil Medvedev, που είχε βεβαίως την ευκαιρία να εξασφαλίσει την άνοδό του στο No.1 της παγκόσμιας κατάταξης εντός του Φεβρουαρίου, αν κατακτούσε χθες το Australian Open. Δεν τα κατάφερε και ο Nole θα παραμείνει στην κορυφή και τον Φεβρουάριο, ενώ ήδη έχει φτάσει τις 358 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1 - 76 συνεχόμενες.

Στο Νο.3 παρέμεινε ο Alexander Zverev και στο Νο.4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που απέχει μόλις 610 βαθμούς από τον Γερμανό. Στο Νο.5 έμεινε ο Rafael Nadal, που μείωσε πάντως πολύ τη διαφορά του, μόλις στους 295 βαθμούς από τον Στέφανο, μετά και την κατάκτηση του 21ου Grand Slam τίτλου του στη Μελβούρνη.

Ο Matteo Berrettini, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στη Μελβούρνη, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.6, ρίχνοντας στο Νο.7 τον Andrey Rublev. Το Top 10 συμπληρώνουν οι Casper Ruud (No.8), Felix Auger-Aliassime (No.9) και Jannik Sinner (No.10), που διατηρήθηκαν στις θέσεις τους.

O Denis Shapovalov κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.12, ενώ πολύ καλό τουρνουά είχε και o Gael Monfils, που από το Νο.20 ανέβηκε στο Νο.16. Ο Roger Federer, που έχασε ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού, υποχώρησε 13 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται πλέον στο Νο.30 του κόσμου, χαμηλότερα από ποτέ στα τελευταία 21 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2001.

Μια θέση πάνω από τον σπουδαίο Ελβετό τενίστα, βρίσκεται πια ο 18χρονος Carlos Alcaraz, ο οποίος τον προσπέρασε στο Νο.29, κερδίζοντας 2 θέσεις. Αυτή ήταν και η πρώτη είσοδος στο Top 30 για τον νεαρό Ισπανό. Μεγάλη πτώση είχε και ο Dominic Thiem, που έχασε 21 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.37 του κόσμου. 

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots