ATP
Federer: "O Nadal είναι έμπνευση για μένα"

 
Federer: "O Nadal είναι έμπνευση για μένα"
© Tennis Connected / Beth Wilson
tn team Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 - 16:31

Roger Federer και Rafael Nadal αντάλλαξαν πολύ όμορφα λόγια με αφορμή την ανακοίνωση των συμμετοχών τους στο φετινό Laver Cup, ενώ αμφότεροι φάνηκαν "ψημένοι" για να αγωνιστούν μαζί και στο διπλό.

"Στ' αλήθεια ανυπομονώ να επιστρέψω στη δράση αργότερα αυτή τη χρονιά και το Laver Cup είναι μέρος του προγράμματός μου. Δεν είναι κρυφό ότι αγαπώ αυτό το τουρνουά και είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στην O2 Arena και στο Λονδίνο, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις του κόσμου", είπε ο Federer, ο οποίος είναι ένας από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν το πολύ επιτυχημένο εγχείρημα του Laver Cup.

"Ο Rafa είναι ένα απίθανο άτομο και είναι έμπνευση για μένα και για αμέτρητους άλλους σε όλο τον κόσμο. Μετά το Laver Cup της Βοστώνης πέρσι μου έστειλε μήνυμα και μου πρότεινε να παίξουμε διπλό στο Λονδίνο - και σίγουρα είμαι μέσα για ένα 'Fedal' comeback!" πρόσθεσε ο Ελβετός μαέστρος.

"O Roger ήταν τεράστιο μέρος της καριέρας μου, ένας μεγάλος αντίπαλος αλλά παράλληλα και ένας πραγματικός φίλος. Το να είμαστε ξανά μαζί κομμάτι της Team Europe είναι θαυμάσιο και αν καταφέρουμε να μοιραστούμε για μια ακόμα φορά το court στα διπλά θα ήταν πραγματικά ξεχωριστό και για τους δυο μας. Είχα προτείνει στον Roger να παίξουμε διπλό στο Λονδίνο και φάνηκε να θέλει, οπότε τώρα πρέπει να πείσουμε τον αρχηγό μας, Bjorn", είπε ο Nadal, αναφερόμενος στον αρχηγό της Team Europe Bjorn Borg, τον οποίο μάλλον δεν θα έχουν και μεγάλη δυσκολία για να πείσουν.

"Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο για μένα, να έχω στη διάθεσή μου τον Roger και τον Rafa στο Laver Cup του Λονδίνου", δήλωσε ο Borg.

"Αυτό που έκανε στην Αυστραλία ο Rafa την περασμένη εβδομάδα ήταν απίθανο. Ενσωματώνει την ψυχή του παιχνιδιού και είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτόν, αλλά και τον Roger στο άθλημά μας. Είναι δυο σπουδαίοι πρωταθλητές", πρόσθεσε ο Σουηδός θρύλος.

Θυμίζουμε πως σήμερα ανακοινώθηκε πως θα αγωνιστούν στο Laver Cup του Λονδίνου (23-25 Σεπτεμβρίου) οι Federer και Nadal, οι οποίοι είχαν συνυπάρξει άλλες δυο φορές στο τουρνουά, το 2017 και το 2019, παίζοντας μαζί και διπλό το 2017.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots