ATP
Nadal: "Θέλω να απολαύσω την κάθε στιγμή - Μεγάλος στόχος το Roland Garros"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 - 11:04

Ο Rafael Nadal μίλησε για τον τραυματισμό του, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επανέλθει και γι' αυτό θέλει να απολαμβάνει την κάθε στιγμή που μπορεί να παίζει στο tour, καθώς και για τον μεγάλο του στόχο από δω και πέρα, που είναι βεβαίως το Roland Garros.

"Ξεκίνησα από ένα στάδιο που το πόδι μου δεν μου επέτρεπε να αγωνιστώ καν και τώρα μπορώ να αγωνίζομαι στο καλύτερό μου επίπεδο. Γι' αυτό θέλω να αγωνιστώ ξανά και να το κάνω όσο το δυνατόν περισσότερο, να συνεχίσω να απολαμβάνω αυτό το άθλημα. Μετά από το Indian Wells θα επικεντρωθώ στη χωμάτινη σεζόν. Είναι ξεκάθαρο πως ο μεγάλος μου στόχος είναι το Roland Garros, αλλά για μένα το να μπορώ να παίζω τένις είναι σημαντικότερο από τα Grand Slams, θέλω να τα δίνω όλα σε κάθε τουρνουά που αγωνίζομαι", είπε ο Nadal στις δηλώσεις που έκανε από την ακαδημία του στη Μαγιόρκα, όπου παρουσιάστηκε το τρόπαιο του Australian Open και προστέθηκε στα εκθέματα του μουσείου της ακαδημίας.

Στη συνέχεια, ο Ισπανός μίλησε για το περίπλοκο πρόβλημα που αντιμετώπισε με το πόδι του και συνεχίζει να αντιμετωπίζει, αφού δεν είναι δεδομένο ότι δεν θα επανέλθουν τα προβλήματα στο μέλλον.

"Το πρόβλημα στο πόδι προέρχεται από μια εκφυλιστική νόσο. Ο σκαφοειδής μου παραμορφωνόταν και στον τελικό της Μαδρίτης το 2005 τον έσπασα. Μετά απ' αυτό, μπορέσαμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε να μην αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για την καριέρα μου, αλλά αυτό έφερε πολλά προβλήματα. Θυμάμαι καλά πως μετά το Roland Garros του 2021 δεν μπορούσα να κατέβω σκάλες για μια εβδομάδα. Υπήρχε στιγμή που δεν μπορούσα να περπατήσω καθόλου. Προσπάθησα να πάω στην Ουάσινγκτον για να δω αν θα με βοηθήσει η αδρεναλίνη του να αγωνίζεσαι, αλλά κατάλαβα πως ήταν αδύνατο.

Μετά έκανα μια μικρή εγχείρηση, αλλά δεν βοήθησε πολύ. Δοκιμάσαμε διάφορα πράγματα και διαφορετικές μεθόδους, αλλά τίποτα δεν πέτυχε, κάτι που με έκανε να σκεφτώ ακόμα και να αποσυρθώ, δεν θέλω όμως να σταθώ σ' αυτό τώρα. Τελικά κάτι δούλεψε και ξεκίνησα να προπονούμαι κανονικά. Ξέρω πως ο τραυματισμός αυτός δεν μπορεί να διορθωθεί και γι' αυτό θέλω να απολαμβάνω την κάθε στιγμή που έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots