ATP
Παραμένει στο Νο.4 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 - 12:04

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε κι αυτή την εβδομάδα στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Νέο career high για τους Aslan Karatsev και Taylor Fritz στο Top 20. Δείτε πως διαμορφώθηκε η κατάταξη της ΑΤΡ.

Για ακόμα μια εβδομάδα, τη 14η στη σειρά, ο Στέφανος διατηρήθηκε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Μια θέση στην οποία θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής, αφού ούτε απειλείται, ούτε απειλεί για την ώρα το Νο.3 του Alexander Zverev - μπορεί αν φτάσει έως το τέλος στο Ρότερνταμ αυτή την εβδομάδα να μειώσει τη διαφορά τους στους 310 βαθμούς (από τους 720 που είναι σήμερα).

Πάντα πρώτος είναι ο Novak Djokovic, ο οποίος επίσης διατηρείται σε μια απόσταση ασφαλείας για την ώρα, με 10.875 βαθμούς, έναντι 9.635 του δεύτερου Daniil Medvedev. Αυτή είναι η 359η εβδομάδα του Nole στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, που απέχει μια εβδομάδα από το να αφήσει πίσω το ρεκόρ του Roger Federer (310 εβδομάδες στο Νο.1) κατά 50 εβδομάδες!

Πίσω από τον Τσιτσιπά, παραμένει στο Νο.5 ο Rafael Nadal, όπως σταθεροί έμειναν και οι υπόλοιποι παίκτες του Top 10. O Matteo Berrettini είναι στο Νο.6, ο Andrey Rublev στο Νο.7, ο Casper Ruud στο Νο.8, ο Felix Auger-Aliassime στο Νο.9 και ο Jannik Sinner στο Νο.10.

Μια θέση κέρδισε ο Aslan Karatsev, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.14 και βελτίωσε το career high του. Να σημειωθεί πάντως πως σε δυο εβδομάδες ο 28χρονος Ρώσος θα χάσει τους 745 βαθμούς που κρατάει από το περσινό Australian Open, επομένως αναμένεται να χάσει έδαφος.

Νέο career high στο Top 20 σημείωσε και ο Taylor Fritz, που είναι ο Νο.1 παίκτης των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή τη στιγμή και βρίσκεται στο Νο.19 του κόσμου.

Ο πρωταθλητής του Open Sud de France στο Μονπελιέ, Alexander Bublik, κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.31 του κόσμου, ενώ ο πρωταθλητής του Cordoba Open στην Κόρδοβα, Albert Ramos Vinolas, άφησε πίσω του 12 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.32.

Ο άλλος πρωταθλητής της περασμένης εβδομάδας, Joao Sousa, κέρδισε 51 θέσεις και επέστρεψε στο Top 100, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.86 του κόσμου. Φανταστική εβδομάδα είχε και ο Alejandro Tabilo, που έφτασε ως τον τελικό του Cordoba Open ξεκινώντας από τα προκριματικά. Ο 24χρονος Χιλιανός κέρδισε 32 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.112 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ (μονά)

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ (διπλά)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots