ATP
Στον τελικό με Τσιτσιπά ο Felix (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © ABN AMRO WTT
tennisnews team Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 - 23:11

O Felix Auger-Aliassime βρέθηκε πίσω με 6-7, 2-3, 0-40, κατάφερε όμως να ανατρέψει την κατάσταση και να "εκθρονίσει" από το Ρότερνταμ τον Andrey Rublev, κλείνοντας μια θέση στον τελικό μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά μάχης, ο Felix Auger-Aliassime έκαμψε την αντίσταση του Andrey Rublev με 6-7 (5), 6-4, 6-2 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ, όπου τον περίμενε φυσικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Auger-Aliassime έχασε αρκετές ευκαιρίες στο 1ο σετ, με αποκορύφωμα το 12ο game, όπου είχε τριπλό set point στο 5-6, 0-40. Ο Rublev κρατήθηκε στο game, κράτησε τελικά το σερβίς του και έστειλε το σετ σε tie-break, όπου επικράτησε με 7-5.

Στο 2ο σετ ο περσινός πρωταθλητής ήταν εκείνος που είχε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία, καθώς μπορούσε να "ξεφύγει" με break στο 2-3, 0-40. Ο Auger-Aliassime κράτησε το σερβίς του, σώζοντας συνολικά 4 break points σ' αυτό το game, για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Λίγο αργότερα ο 21χρονος Καναδός έκανε και το break για να περάσει μπροστά με 5-4 και να κλείσει το σετ στο σερβίς του για το 6-4. Αυτή η εξέλιξη αποδιοργάνωσε εντελώς τον Rublev και ο Auger-Aliassime με τη σειρά του έδειχνε να πατάει πολύ καλύτερα στο court.

Στο ξεκίνημα του 3ου σετ είχε 3 χαμένα break points o Καναδός, που τελικά "έσπασε" τον Ρώσο στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), με αποτέλεσμα να "ξεφύγει" για τα καλά στο 5-1 και να ολοκληρώσει την ανατροπή σερβίροντας για τη νίκη και το 6-2.

Ο Auger-Aliassime έχει ξεκινήσει φανταστικά τη σεζόν αυτή και έφτασε ήδη στις 11 νίκες (11-3). Προκρίθηκε για 9η φορά στην καριέρα του σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, θα διεκδικήσει όμως τον 1ο τίτλο του, αφού έχασε και τους 8 προηγούμενους τελικούς.

Ένας απ' αυτούς ήταν και με τον Στέφανο, στη Μασσαλία το 2020. Γενικά ο Στέφανος έχει πολύ καλή παράδοση απέναντι στον Felix, αφού τον έχει κερδίσει στις 5 τελευταίες συναντήσεις τους και συνολικά προηγείται στο head-to-head με 5-2 νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots