ATP
"Επιβίωσε" ο Rublev (vid)

 
"Επιβίωσε" ο Rublev (vid)
© Corinne Dubreuil / Open 13
tn team Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 - 23:18

O Andrey Rublev τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Richard Gasquet, έχανε με 2-5 στο 3ο σετ, στο τέλος όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη και να προκριθεί στα προημιτελικά του Open 13 στη Μασσαλία.

Ο Rublev, Νο.2 στο ταμπλό του Open 13, δεν είχε καθόλου εύκολη βραδιά απέναντι στον Gasquet, τον οποίο κατάφερε τελικά να κερδίσει με 4-6, 6-3, 7-6 (3), μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα.

O 24χρονος Ρώσος έχασε το σερβίς του στο 1ο game της αναμέτρησης και δεν κατάφερε να ανακάμψει μετά απ' αυτό στο 1ο σετ, το οποίο έχασε στα 10 games. Στο 2ο σετ πέρασε στην αντεπίθεση και προηγήθηκε με 4-1. Χρειάστηκε να σώσει ένα break point στο 9ο game, κράτησε τελικά το σερβίς του και έκανε το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ ο Gasquet προηγήθηκε ξανά με break και έφτασε ένα game μακριά από τη νίκη, στο 5-2. Ο Rublev απάντησε με 4 κερδισμένα games στη σειρά, για να περάσει μπροστά με 6-5, δεν μπόρεσε όμως να κλείσει το ματς στο σερβίς του και με νέο break o βετεράνος Γάλλος έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί ο Rublev ήταν καλύτερος και κέρδισε τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους, για να επιβληθεί με 7-3.

O Rublev προκρίθηκε στα προημιτελικά του Open 13 και θα περιμένει την αυριανή αναμέτρηση του Lucas Pouille με τον Radu Albot, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή.

Στα προημιτελικά νωρίτερα προκρίθηκε και ο Aslan Karatsev, No.4 στο ταμπλό, που κέρδισε τον Holger Rune με 6-3, 7-6 (1). Ο Karatsev θα παίξει με τον νικητή του αγώνα του Benjamin Bonzi, με τον Pierre-Hugues Herbert.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots